Kiugrott az égő helikopterből egy férfi Brazíliában, túlélte a balesetet

Vágólapra másolva!
A 41 éves Henrique Cunha dos Santos csodával határos módon túlélt egy helikopter balesetet a brazíliai Caruaruban hétfőn. A férfi kiugrott az égő gépből, két ember azonban meghalt.
Vágólapra másolva!

Kiugrott az égő helikopterből, így maradt életben egy üzletember a brazíliai Caruaruban hétfőn. Henrique Cunha dos Santos néhány másodperccel azelőtt hagyta el a gépet, hogy az a földbe csapódott. A férfi testének 90%-a súlyosan megégett, a két pilóta meghalt az ütközésben - írja a Mirror.

A 41 éves utas körülbelül 10 méteres szabadesés után egy bokorban landolt.

 A családja szerint testfolyadékának felét elvesztette, valamint intenzív égési sérüléseket szenvedett.

Eszméleténél volt, amikor kórházba szállították, később elaltatták, és lélegeztetőgépre tették. Helyi jelentések szerint a 40 éves Raildo de Oliveira Rodrigues és a 45 éves Andr Luiz Gomes Ferreira pilóták haltak meg a balesetben. A brazil Nemzeti Polgári Repülési Ügynökség feljegyzései szerint a helikopternek nem volt engedélye. 

A légi alkalmassági bizonyítványát állítólag bevonták, bár a helyi média szerint nem sokkal a repülés előtt a gép karbantartáson esett át. 

Dos Santos állítólag füstbelélegzés következtében fellépő tüdőgyulladással küzd, és az égési sérülések okozta fertőzés miatt antibiotikumokat kap.

 Megműtötték, hamarosan újabb operáció várható. A férfi Bonitóban él, nem messze a baleset helyszínétől, szarvasmarha- és sertéstenyésztőként dolgozik, és egy kisállat webkereskedése is van. 

Ahogyan arról nemrég beszámoltunk, szállodának ütközött, majd felrobbant egy helikopter Ausztráliában, a pilóta meghalt. Nem sokkal azelőtt lezuhant egy helikopter a nepáli főváros, Katmandu közelében, a fedélzeten tartózkodó négy utas és a pilóta is meghalt - közölték a helyi hatóságok.

Néhány napja arról írtunk, hogy lezuhant egy helikopter Salvadorban, a gépen több magasrangú tisztviselő utazott. A balesetben meghalt Salvador rendőrfőnöke, aki a közép-amerikai országban a fegyveres bandák elleni harc egyik vezető személyisége volt.

A rendőrfőnök, Mauricio Arriaza a katonai helikopter fedélzetén kísérte Manuel Cotót, egy pénzintézet súlyos sikkasztással vádolt volt igazgatóját. 

A gép a fővárostól, San Salvadortól 180 kilométerre északkeletre fekvő San Eduardo környékén zuhant le - közölte a hadsereg. Cotót, aki Hondurasba menekült, ahol őrizetbe vették, azzal vádolják, hogy a Santa Victoria Takarék- és Hitelszövetkezet (Cosavi) korábbi igazgatójaként 

mintegy 35 millió dollárt (12,5 milliárd forintot) sikkasztott el.

A Canal 10 állami tévécsatorna szerint David Cruz, az El Salvador biztonsági minisztériumának kommunikációs vezetője is meghalt a balesetben. A Salvadori Légierő UH-1H helikopterének fedélzetén két magas rangú biztos, egy tizedes, egy őrmester és két hadnagy utazott még.

Arról is hírt adtunk, hogy senki sem élte túl a turistákat szállító helikopter lezuhanását Kamcsatkán. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!