Bombafenyegetés Springfieldben, több épületet kiürítettek

Vágólapra másolva!
Jelentős rendőri készültség volt csütörtök reggel az ohiói Springfieldben, miután bombafenyegetést küldtek e-mailben a média munkatársainak. A levélben az állt, hogy a városházán, két általános iskolában és néhány másik irodában is robbanóanyagot rejtettek el.
Vágólapra másolva!

Bombafenyegetést kapott az ohiói Springfield csütörtök reggel, a városban hatalmas volt a készültség. A fenyegetést e-mailben küldték el több ügynökségnek és média munkatársainak - számolt be róla az ABC News.

Mint írták, 

K-9-esek segítettek a rendőrségnek felszámolni több, a fenyegetésben felsorolt ​​létesítményt, köztük két általános iskolát, a városházát és néhány másik irodát. 

"A megyei bíróság létesítményeit is átnéztük óvatosságból" - mondta újságíróknak Allison Elliott Springfieldi rendőrfőnök. Bár egyelőre nem tudni, hogy van-e összefüggés a két dolog között, de a fenyegetés azután történt, hogy egy olyan pletyka kezdett terjedni a neten, hogy haiti migránsok kutyákat raboltak el, hogy megegyék őket.

Ahogyan arról nemrég beszámoltunk, bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre egy gép Törökországban. Ugyanez történt a Wizz Air Bariból Krakkóba tartó egyik járatával is, a gép a budapesti repülőtéren szakította meg útját. Egy orosz repülőgépnek 244 emberrel a fedélzetén is kényszerleszállást kellett végrehajtania egy indiai légi támaszponton robbanóanyaggal való fenyegetés miatt.

Arról is írtunk, hogy súlyos támadásról kaptak üzenetet Szlovákiában. Ezúttal nem iskolai bombariadóról volt szó, hanem a szlovák kormányt akarták célba venni. A levélben a terroristák géprablást és repülőgépekkel való becsapódást helyeztek kilátásba a szlovák parlament, az elnöki palota és egy vasútállomás ellen.

Korábban beszámoltunk róla, hogy több mint ezeregyszáz szlovákiai intézmény kapott e-mailben bombafenyegetést május 7-én. A hatóságok szerint Pozsony megyében, Nyitra megyében, Trencsén megyében, Zsolna megyében, és Nagyszombat megyében volt bombariadó több iskolában.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!