Lelőtt négy alvó utast a vonaton egy amerikai férfi

Vágólapra másolva!
Találomra kiválasztott négy alvó utast lőtt le a vonaton tegnap reggel egy chicagói férfi. A tettes a gyilkosság után elmenekült, de később elfogták.
Vágólapra másolva!

A gyilkosság hétfő reggel történt a Chicago Transit Authority (CTA) vonatán. A vonat biztonsági kamerái felvették, ahogy az elkövető, a 30 éves Rhanni S. Davis 

átsétál két kocsin, és lelő az egyikben három, majd a másodikban még egy alvó utast. 

A rendőrség szerint Davis találomra válsztotta ki áldozatait, akik külön ültek. Hárman a helyszínen, a negyedik utas a kórházban halt meg. Az áldozatokat az egyik állomáson találták meg a vonat dolgozói, akik azonnal értesítették a rendőrséget. Davis elmenekült, de röviddel később elfogták, és fegyvert is találtak nála. Négy rendbeli gyilkossággal vádolják. 

Az áldozatok közül két embert neveztek meg, a 60 éves Adrian Collinst és a 28 éves Simeon Bihesit. A másik két áldozatról annyit tudni, hogy egy férfi és egy nő volt az - írja a Fox News.

A gyilkosság elkövetője itt hamar kézre került, ennél nehezebb dolguk volt a chicagói rendőröknek egy másik gyilkossági ügyben, ott csak 50 évvel későbbb, idén júniusban fogták el az elkövetőt. Az egyik legsúlyosabb esetük pedig idén júliusban volt, amikor egy ámokfutó egy fesztivál résztvevőre nyitott tüzet,  hét embert megölt, harmincat megsebesített. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!