Újabb hírek érkeztek a turistákat szállító helikopter balesetéről

Vágólapra másolva!
Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, lezuhant egy helikopter három fős személyzettel és 19 turistával a fedélzetén az Oroszország távol-keleti részén található, turisták körében kedvelt Kamcsatkán szombaton. A roncsot vasárnap találták meg, a szerencsétlenségnek nincs túlélője, többeket még keresnek.
Vágólapra másolva!

Oroszország távol-keleti részén, egy vulkán közelében zuhant le a turistákat szállító helikopter, a fedélzeten összesen 22 ember utazott. Az orosz vészhelyzeti minisztérium közölte, hogy 17 ember holttestét találták meg, többeket keresnek, a szerencsétlenségnek nincs túlélője - számolt be róla a Daily Mail.

A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség közölte, hogy a helikopter valószínűleg a rossz látási viszonyok miatt zuhant le, mivel a roncsokat egy dombos területen észlelték.

A korábban eltűnt helikopter roncsait a levegőből vették észre.

 900 méter magasságban találták meg, annak a helynek a közelében, ahol az irányítók utoljára kapcsolatba léptek a személyzettel – írta a vészhelyzeti minisztérium a Telegramon.

Az Orosz Szövetségi Légiközlekedési Ügynökség közleménye szerint a Mi-8-as helikopter szombaton a kamcsatkai Vacskazec vulkán közelében szállt fel, de nem érkezett meg a tervezett célállomásra. 19 utas és három személyzeti tag tartózkodott a fedélzeten.

A Mi-8 egy kétmotoros helikopter, amelyet az 1960-as években terveztek.

Széles körben használják Oroszországban, ahol gyakoriak a balesetek. A gépet a Vityaz-Aero üzemeltette, ami a kamcsatkai régió egyik legnagyobb légitársasága. Egy 2021-es helikopter-baleset után, amelyben nyolc ember meghalt, a hatóságok megtiltották a társaságnak az utasok szállítását a repülésbiztonsági szabályok esetleges megsértésének vizsgálatáig.

A Vityaz-Aero a legnagyobb a számos helyi légi fuvarozó közül, amely turistákat repít a Kronotsky rezervátumba. Kamcsatka, egy érintetlen félsziget számos vulkánnal, gazdag élővilággal.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!