Véget vetne a német társadalom a migránsok korlátlan beengedésének

Vágólapra másolva!
Egy friss felmérésből kiderült, hogy a németek nagy többsége - leginkább az idősebb korosztály - támogatja az illegális migrációval szembeni szigorúbb szabályokat, így az ország elhagyására kötelezett migránsok kitoloncolását és a szigorúbb határellenőrzés bevezetését is - írta meg a Die Welt.
Vágólapra másolva!

A YouGov közvélemény-kutató intézet által elvégzett reprezentatív felmérés eredményeiből az olvasható ki, hogy a németek többsége, leginkább az idősebb generáció támogatja az országba belépni kívánó migránsok ellen bevezetni kívánt szigorúbb intézkedések bevezetését az ország határainál. 

Migránsok a német határnál
Migránsok a korlátnak dőlve a menedékkérők központi befogadóközpontjában Bajorországban
Fotó: Daniel Löb / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A szeptember 6. és 10. között elvégzett felmérés szerint a válaszadók 71 százaléka a határon történő közvetlen visszaküldést támogatta. A lap közölte, hogy ez már létezik például azon külföldiek esetében, akiknek vízumra van szükségük, de a határátlépéskor nem kérnek menedékjogot, valamint azon személyek esetében, akiket kitiltottak az ország területéről. A német határokon történő közvetlen visszaküldés ellen mindösszesen 21 százalék voksolt. 

Arra a kérdésre, hogy támogatják-e a határellenőrzést és szükség esetén a határzárat mint a migráció korlátozását célzó intézkedést, a válaszadók 45 százaléka a „teljes mértékben támogatom” választ adta, míg további 28 százalék szerint szintén egyetért vele.  

A felmérésből az is kiderült, hogy 

az azon résztvevők 82 százaléka nem ellenezné, hogyha több olyan személyt is kitoloncolnának, akiknek semmilyen jogosultságuk nincs Németországban maradni. 

A felmérés szerint mindezt a németek csupán tizenegy százaléka ellenzi.

A kutatás arra is rávilágított, hogy a tartózkodási joggal nem rendelkező migránsok további kitoloncolását az idősebb korosztály, vagyis a 60 év felettiek hatalmas többsége, a megkérdezettek több mint 95 százaléka helyeselte. Azonban a 18 és 39 év közöttiek sem maradnak el sokan, a körükben is magas ennek a támogatottsága (68 százalék).

Ahogyan azt korábban az Origo megírta, nagy változásokat vezet Németország kormánya, miután a német koalíciós kormány beterjesztett egy új törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi a kitoloncolás felgyorsítását és más szigorú rendelkezések bevezetését a késes bűncselekmények visszaszorítása érdekében. A törvénytervezet beterjesztésére azt követően került sor, hogy augusztus 23-án Solingenben három embert ölt meg késsel egy 26 éves szíriai gyanúsított.

Amíg az új Közös Európai Menekültügyi Rendszerrel nem sikerül létrehoznunk az Európai Unió külső határainak erős védelmét, addig a saját országhatárainkon kell tovább erősíteni az ellenőrzéseket

 - mondta Nancy Faeser német belügyminiszter.

A német kormány a döntéssel tehát elismerte – amit sokan már persze a kezdetektől tudtak –, hogy

a 2015-ös migrációs válság során Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek volt igaza.

A magyar kormány 2015-ben – a német kormánnyal ellentétben – nem a migránsok korlátlan számú befogadása mellett döntött, hanem határkerítést épített és szigorú bevándorlás politikát vezetett be, amellyel sikerült a migrációt kezelhető szinten tartani, a magyar miniszter elnök azóta is folyamatosan beszél a migráció által jelentett veszélyekről.

 

Szigorúbb ellenőrzésekre számíthatnak a migránsok a német határnál

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!