Halálra késelte az anyját egy tinédzser

Vágólapra másolva!
Borzalmas esemény történt Floridában: egy 17 éves fiú halálra késelte édesanyját, majd tettét megpróbálta balesetnek beállítani. Egy évvel korábban a kamasz apját lőtte le.
Vágólapra másolva!

Szörnyű bűncselekmény történt Floridában, az Egyesült Államokban: a helyi tudósítások szerint a rendőrség letartóztatta a 17 éves Collin Griffith-t, aki

a gyanú szerint néhány napja késszúrásokkal megölte édesanyját.

A helyi seriff egyenesen "pszichopatának" nevezte a fiút, aki sem könyörületet, sem megbánást nem mutat, s aki valószínűsíthetően egy 20 cm pengehosszúságú késsel kétszer nyakon szúrta a nőt.

Az esetet még borzasztóbbá teszi, hogy a fiú egy évvel ezelőtt fegyverrel rálőtt apjára, aki annak következtében meghalt.

Rendőrségi felvétel a 17 éves fiúról:

image

Annál az esetnél a fiú édesanyja, a mostani áldozat, Catherine Griffith 50.000 dollárt (kb. 18 milló forintot) fizetett óvadékként, hogy gyerekét kiengedjék az előzetes letartóztatásból. A család akkor még Oklahomában élt. Az ügyészek végül azért ejtették a gyilkosság vádját a fiúval szemben, mert nem tudták minden kétség nélkül kizárni, hogy a fiú önvédelemből sütötte el a fegyvert, aminek lövedéke végzett apjával.

A mostani eset azonban egészen más, bár a szülőgyilkos tettét megpróbálta véletlennek beállítani. 

Néhány nappal ezelőtt, a délutáni órákban a szomszédok arra lettek figyelmesek, hogy a 17 éves fiú a hajánál fogva rángatja ki anyját a házból, ahol lakták. Aztán elcsöndesült az otthon, de néhány órával később befutott egy segítséget kérő hívás a rendőrségre, a telefonáló a kamasz volt. Amíg a rendőrök a helyszínre értek, a 911-es segélyhívó operátora távolról nyújtott segítséget abban, hogyan próbálhatja életben tartani az anyját a mentők kiérkezéséig. Ám a fiú nem árulta el, hogy ő volt az, aki nyakon szúrta a nőt, pusztán azért kért segítséget, mert elmondása szerint az anyja a nyakából vérzett.

A rendőrség a helyszínre érve azt tapasztalta, hogy a kamasz nyugodtan, higgadtan viselkedett, noha öltözéke véres volt.  A nő addigra meghalt. A járőrök megtalálták a kést is, de Griffith azt állította, hogy bár veszekedtek, az anyja véletlen "beleesett" a késbe.

A hatóság gyanakodni kezdett, és 

a következő reggel elvégzett orvosszakértői vizsgálat megállapította, hogy igen valószerűtlen, hogy Catherine Griffith úgy halt meg, ahogy a fia állította.

A rendőrség a lefolytatott vizsgálat eredményeként a 17 éves fiút édesanyja meggyilkolásával vádolja első fokon. Az ellene indított eljárásban nagykorúként kezelik.

A rendőrség emellett vizsgálja azokat az üzeneteket, melyeket az áldozat nem sokkal halála előtt szomszédjának küldött csevegőalkalmazásban. Ebben azt kérte tőlük, hogy se a fiát, se a rendőrséget ne engedjék be otthonába.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!