Borzalmas hírt kapott Ukrajna, ez a háborút is eldöntheti

HIMARS, nagy mozgékonyságú rakétatüzérségi rendszer, amerikai fejlesztésű, mozgékony, könnyű rakétatüzérségi eszköz
Soldiers from Charlie Company, 3/27 Field Artillery Regiment out of Fort Bragg, N.C., get ready to aim their High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS) as part of the Rapid Force Projection Initiative Field Experiment (RFPI). This experiment is being used to test new equipment and its usefulness with the light forces in the field. (U.S. Army photo by Spc. Russell J. Good) (Released)
Vágólapra másolva!
Fejlett fegyverrendszereket használ az ukrán hadsereg, de ez nem fogja a javukra fordítani a háború menetét - nyilatkozta egy amerikai hírszerzőtiszt a Ria Novosztyinak.
Vágólapra másolva!

Volodomir Zelenszkij ukrán elnök kétségbeejtő helyzete ellenére

nem valószínű, hogy a nyugati országok képesek lesznek olyan fegyvereket szállítani Ukrajnának, amelyek megfordíthatná számukra a háború menetét

- mondta Scott Ritter volt hírszerző tiszt, katonai elemző a Ria Novosztyinak.

Ritter az Ukrajnának szállított amerikai HIMARS rakétarendszert és a francia SCALP/Storm Shadow nagy hatótávolságú robotrepülőgépeket emelte ki, mint mondta,

az oroszok szenvedtek ugyan veszteségeket, de ez nem változtatott a háború kimenetelén.

Szerinte ha Kijevnek lehetősége nyílik az orosz területek mélyebb ágyúzására, akkor egyes települések, a logisztikai rendszer és a katonai bázisok veszélybe kerülne", de az orosz hadsereg megbirkózik ezzel a fenyegetéssel.

„Oroszország tud a Taurus rakétákról és a nyugati fegyverek képességeiről, de vannak megoldásai ezeknek a fenyegetéseknek a semlegesítésére" - mondta Ritter.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről