Brutális vonatbaleset történt Indiában

Vágólapra másolva!
Legalább 19 utas megsérült, miután 12 vasúti kocsi kisiklott, amikor egy személyvonat egy álló tehervonatba csapódott a dél-indiai Tamil Nadu fővárosában, Csennaiban péntek este - közölte a The Sun szombaton a Xinhua hírügynökségnek nyilatkozó tisztviselőkre hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Egy személyvonat 75 kilométer/órával nekiütközött egy tehervonatnak, amitől 12 vasúti kocsi felborult, egy ki is gyulladt. Halálos áldozatról nem tudni, a helyszínen nem halt meg senki. Az első hírek még arról szóltak, hogy hét-nyolc sérült van, akiket kórházba vittek, 

de helyi sajtóértesülések szerint 19 embert kellett ellátni a személyvonat 1360 utasából. 

A vasúti illetékesek szerint a személyvonatnak a fővonalon kellett volna haladnia, de belépett egy úgynevezett "hurokvonalba", amin a tehervonat állt. Vezetője elsőbbséget akart adni a személyvonatnak, de valahol, valami hiba történt a The Sun cikke szerint. Hogy pontosan hol és mi, azt most vizsgálják a szakértők. Most a baleset vonalán nem közlekednek vonatok, pár szerelvényt más vonalra tereltek. 

A tervek szerint a következő 24 órában fogni helyreállni a forgalom. 

Indiában gyakoriak a vonatbalesetek. Ahogy az Origo is beszámolt róla, júniusban két vonat ütközött össze, akkor többen meghaltak, míg júliusban két ember meghalt, húszan megsebesültek, hasonló okok miatt. Ugyanebben a hónapban egy vonat is kisiklott. Tavaly olyan súlyos vonatbaleset is történt az országban, ahol közel 300-an meghaltak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!