Kifutott a hónapokig Belfastban vesztegelt horror óceánjáró

óceánjáró,probléma,WC
Többek között nem működtek a WC-k
Fotó: X
Vágólapra másolva!
Hónapokra Belfastban rekedt a Villa Vie Odyssey, amit a dühös utasok már "SS káosz"-ként emlegetnek. Az óceánjáró hajó négy hónap után kifutott, de van, aki legszívesebben elhagyná azt.
Vágólapra másolva!

A hónapokra Belfastban rekedt világjáró hajót "SS káosz"-nak nevezték el a dühös utasok, miután nem működtek többek között a vécék sem rendesen. A Villa Vie Odyssey utasai négy hónapos kaotikus késést követően indultak útnak, néhányan azonban fontolgatják, hogy elhagyják a hajót, mivel a folyosókon szennyvíz szagot érezni - írja a Mirror.

Egy utas elmondta, hogy nem lehetett lehúzni a WC-t, egy harmadik világbeli országban érezte magát. Joe Rhodes arról beszélt, hogy az első éjszaka, miután elindultak Írországból, nem volt víz. Semmi nem úgy alakult, ahogy tervezték. 

Minden egyes dolog, az ételektől a berendezésig, a TV-csatornákon át az uszodákig a meghirdetettnél kevesebbnek bizonyultak.

„Nem volt katasztrófa, holttestek a kabinokban vagy ilyesmi, legalábbis az én fedélzetemen nem, de az egész út kiábrándító" - magyarázta.

A hajó májusban indult volna Belfastból egy hároméves, világ körüli körútra, de számos probléma merült fel.

 Ennek ellenére október elején végre elindultak Észak-Írországból, de némig adminisztratív munka miatt meg kellett állniuk egy időre. A Villa Vie Residences Odyssey tengerjáró luxus világ körüli utazást ígért az utasoknak, 

három és fél év alatt 147 ország 425 kikötőjében állnak meg.

 

Nemrég arról írtunk, hogy melyik a világ legkoszosabb óceánjárója. Arról is beszámoltunk, hogy súlyos gyomor-bélrendszeri járvány ütött fel a fejét a Royal Caribbean óceánjáróján a szeptember 20-27-i alaszkai körútja során. A Radiance of the Seas hajó 2172 utasa közül 180 embernél és három személyzeti tagnál jelentkeztek kellemetlen tünetek, köztük hasmenés, hasi görcsök, fejfájás, izomfájdalmak. A legénység tagjai figyelmeztették az utasokat a járványveszélyre, és fokozottan felhívták a figyelmet a kézhigiénia fontosságára. Gondosan ügyeltek a fertőtlenítésre, a tisztaságra, de a járványt nem tudták megfékezni. A betegektől székletmintát vettek vizsgálat céljából, de a járvány kórokozója egyelőre nem ismert. 

Ez már a 10. ismert járvány, mely tengerjáró hajón üti fel a fejét. A korábbi járványokat a norovírus okozta. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!