Az Egyesült Államok bármelyik pillanatban megtámadhatja Iránt

Vágólapra másolva!
Amint arról korábban beszámoltunk, Izrael tovább folytatja terrorellenes hadjáratát. A hadsereg nagy támadásokra készül Irán, Libanon és Gáza ellen az ország szövetségeseivel együtt.
Vágólapra másolva!

Az izraeli hadsereg nagyszabású támadásokra készül Irán, Libanon és Gáza ellen több fronton, a Kan közszolgálati műsorszolgáltató és más izraeli médiumok szerint - írja az Al Jazeera

A hadsereg „jelentős és nehéz” támadást tűz ki Irán ellen, válaszul az Izrael elleni ballisztikus rakéták kilövésére, amely egy megtorlás volt iráni, libanoni és palesztin tisztségviselők meggyilkolása miatt - fogalmaz a lap.

Az izraeli hatóságok állítólag az iráni befolyást is ellenző nyugati szövetségeseik részvételét várják a támadásban. 

 Michael Kurilla tábornok, az amerikai hadsereg térségbeli vezetője várhatóan ma érkezik Izraelbe, hogy megvitassák a műveletet.

Gázában az izraeli hadsereg intenzív támadásokat tervez, különösen a Netzarim folyosó környékén,

 mivel a háború majdnem egy éve tart. A libanoni hadműveletekre „annyiszor kerül sor, ahányszor szükséges”, és a hadsereg által Dél-Libanonban „korlátozott” műveletnek minősített támadás az izraeli jelentések szerint bővülni fog. 

A háború tavalyi kezdete óta több mint 2000 ember halt meg a Libanon elleni izraeli támadásokban.

Nemrég arról írtunk, hogy nem szűnnek a robbanások Bejrútban, evakuálják az embereket.

Az IDF szerint a Hezbollahnak több tisztje is meghalt, századparancsnokok és hat szakaszparancsnok is a halottak között van. Emellett több mint kétezer katonai célpontot támadtak meg Libanonban, benne katonai épületeket, fegyverraktárakat és rakétakilövőket.

A Közel-Kelet stabilitása rendkívüli mértékben megingott, magyar állampolgárokat is ki kellett menekíteni a területről, Biden azonban magára hagyta a Libanonban rekedt amerikaiakat.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!