A második világháború idején elásott időkapszula került elő az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
Egy 1941-ben elhelyezett időkapszula került elő egy Indiana állambeli nemzeti parkban. Egy 48 csillagos amerikai zászló mellett több dokumentumot és egy fontos üzenetet is rejtett a rézdoboz.
Vágólapra másolva!

Egy 1941-ből származó időkapszulát talált meg egy vállalkozó az Indiana Dunes Nemzeti Parkban, Porter városában - jelentették be a múlt héten a hatóságok. 2024. szeptember 23-án délután, amikor a Great American Outdoors Act által finanszírozott munkálatok folytak, 

egy erősen oxidálódott és lezárt rézdobozt fedeztek fel

 - írták a parkőrök a közösségi médiában. A bejegyzéshez fotók is tartoztak, amelyeken a doboz tartalma látható. Az NPS honlapja szerint a 83 éves lelet a Good Fellow Ifjúsági Táborból került elő, amely korábban a U.S. Steel Company alkalmazottainak gyerekei számára szolgált nyári táborként 1941 és 1976 között, mielőtt 1976-ban a Nemzeti Parkszolgálat (NPS) megvásárolta azt.

Miután óvatosan kicsomagoltak egy összehajtogatott, kátrányba mártott papírdarabot, a parkőrök egy kicsi, selyemből készült, 48 nyolccsillagos amerikai zászlót fedeztek fel. A zászló köré több dokumentumot is tettek, köztük egy memorandumot, egy beszédet, egy okiratot és újságcikkeket.

A dobozba egy feljegyzést helyeztek, amelyben leírták, hogy a tábor építését befejezték és ez az időkapszula szolgáljon emlékzetetőül mindenki számára, hogy

Nem szabad személyes büszkeséget éreznünk a munka miatt, amelyet bármelyikünk is végzett az Ifjúsági Tábor építése során. Inkább szent kötelességünknek kell tekintenünk, amely összhangban van azokkal az elvekkel, amelyeket tisztelünk, és közösen követünk. 

Az egyik legfontosabb feladatot teljesítjük, amely minden nemzedékben az emberekre hárul: olyan helyet teremtettünk, ahol a felnövő ifjúság szellemi, fizikai és erkölcsi fejlődését tehetővé tesszük

- írja a Fox News.

Korábban arról is írtunk, hogy egy közel 200 éves lelet került elő Franciaországban, amit egy régész még 1825-ben rejtett el egy palackban. A palackba zárt üzenete lehete a valaha talált legrégebbi palackposta. 

Beszámoltunk arról is, hogy egy 37 éve sodródó japán üzenetet talált meg egy kislány Hawaiin: az üzenetet egyike volt annak a 750 palacknak, amit 1984-85-ben tették vízbe iskolások Japánban, egy kísérlet részeként.

Arról is írtunk, hogy ötven éve íródott palackposta feladóját keresi egy ausztrál halász, aki Ausztrália déli partjainál talált egy üvegbe zárt üzenetet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!