81 éves versenyző is indult a Miss Universe-en Dél-Koreában

Vágólapra másolva!
Egy 81 éves modell is indult a Miss Universe szépségverseny címéért Dél-Koreában.
Vágólapra másolva!

A szépségversenyt Dél-Koreában, Szöul egyik szállodájában rendezték meg hétfőn. 

A versenyen egy 81 éves nő, Choi Soon-hwa is részt vett,

és bár nem nyerte meg a versenyt, a NATE helyi lap szerint gyöngyökkel díszített fehér ruhája miatt viszont így is nyert, ugyanis a „legjobb öltözék” díját hazavihette. A versenyt Han Ariel, a 22 éves divatiskolai hallgató nyerte, így ő megy a Miss Universe következő versenyére Mexikóvárosba - írja az ABC News.

Choi, aki korábban kórházi ápolóként dolgozott, és a 70-es éveiben kezdte modellkarrierjét, 31 másik versenyzővel együtt a hónap elején jelentették be a Miss Universe Korea döntőjébe. „Még ebben a korban is volt bátorságom megragadni a lehetőséget és vállalni a kihívást” - mondta Choi az Associated Pressnek órákkal a hétfői verseny előtt.

Egy évvel ezelőtt lehetetlen lett volna Choi számára, hogy részt vegyen a szépségversenyen, mivel a Miss Universe 18 és 28 év közötti nőkre korlátozta a részvételt. 

A korhatárt, amelyet sokáig kritika ért, idén feloldották, hogy a versenyt modernebbé és sokszínűbbé tegyék.

A koreai szépségverseny szervezői eltörölték a fürdőruhaversenyt és az iskolai végzettséggel, magassággal és idegennyelv-tudással kapcsolatos részvételi követelményeket is, hogy több nő előtt megnyíljon a versenyen való részvétel lehetősége.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!