Halálra égtek egy nő ikrei, miután boltba ment, és bezárta őket a házba

Vágólapra másolva!
Egy nőt bűnösnek találtak gondatlanságból elkövetett emberölésben, miután lakástűzben meghaltak ikergyerekei, akiket bezárt az ingatlanba, amíg boltba ment. A rendőrség szerint a lángok gyorsan terjedtek a padlón szétszórt szemét miatt.
Vágólapra másolva!

A 30 éves Deveca Rose boltba ment, amikor 2021. december 16-án a délnyugat-londoni Suttonban lévő otthonában bezárta a két ikerpárt. Egy cigaretta okozhatta a tüzet a szeméttel és emberi ürülékkel teli otthonban. A rendőrség szerint a lángok gyorsan terjedtek a padlón szétszórt, eldobált szemét miatt. 

A hároméves Leyton és Logan Hoath, valamint a négyéves Kyson és Bryson Hoath az emeletre futottak, és segítséget hívtak, mivel az ingatlanban rekedtek.

Egy szomszéd megpróbálta betörni a bejárati ajtót, mielőtt a tűzoltók bementek, és az ágyak alatt találták meg a gyerekeket. Két különböző kórházba szállították őket, de a megmentésükre tett kísérletek kudarcot vallottak, és még aznap este meghaltak.

Rose akkor érkezett haza, amikor a tűzoltók már küzdöttek a tűzzel, és egy szomszéd befogadta őt. Azt állította, hogy a gyerekeket egy Jade nevű barátnőjével hagyta, ami arra késztette a tűzoltókat, hogy visszamenjenek a házba, és megkeressék őt is.

A rendőrség kiterjedt nyomozást folytatott Jade felkutatására, de később arra a következtetésre jutottak, hogy a személy vagy nem létezik, vagy nem volt a házban aznap. Rose elismerte, hogy két korábbi alkalommal már egyedül hagyta a fiúkat a házban, de azt tagadta, hogy felelős lenne a halálukért.

A bíróságon ma bűnösnek találták gondatlanságból elkövetett emberölésben. Az ítélethirdetést követően a fiúk családja közleményben azt mondta:

Az elmúlt három év egy rémálom volt. Ez idő alatt számos hamis történetet és spekulációt kellett végighallgatnunk arról, hogy mi történt azon az éjszakán, amelyek között szerepelt az is, hogy a fiúkat egy bébiszitterrel hagyták. Ma bebizonyosodott, hogy ez hazugság volt.

A gyerekek apja, Dalton Hoath elmondta, hogy Rose máskor is magára hagyta a fiúkat, hogy a közeli boltba menjen. Hoath szakított Rose-zal a fiúk halálát követően.

A bíróságon az is elhangzott, hogy Rose valószínűleg depressziós volt a tűz idején, és személyiségzavarban szenvedhetett.

Samantha Townsend főfelügyelő elmondta, hogyha Rose a házban lett volna, amikor a tűz keletkezett, talán el tudta volna oltani azt, vagy legalábbis biztonságba tudta volna helyezni a gyerekeket. Az esküdteknek elmondták, hogy Georgia Singh szociális munkás korábban már aggályokat fogalmazott meg a családdal kapcsolatban, de az ügyet három hónappal a tűz előtt lezárták - írta a Sky.

Súlyos gondatlanság

Szeptemberben arról is írtunk, hogy egy oklahomai házaspárt ebben a hónapban letartóztattak, miután két kisfiukat fekáliával borítva találták meg otthonukban. A házban olyan állapotok uralkodtak, hogy a hatóságok kénytelenek voltak vegyvédelmi ruhát viselni, amikor beléptek.

Arról is írtunk, hogy több mint egy évtizedre rács mögé kerül egy indianai apa, akinek csecsemője patkányoktól hemzsegő otthonukban súlyosan megsérült. A 6 hónapos csecsemőt a mózeskosárban véresen, több mint 50 patkányharapással a testén, arcán és végtagjain találták meg amikor az evanville-i rendőrség 2023. szeptember 13-án kiérkezett a helyszínre. Mint kiderült, az apa riasztotta a hatóságokat, hogy kisfia vérben úszik, és patkányok súlyosan megsebesítették a házukban.

Arról is beszámoltunk, hogy alig több mint egy év elteltével újra vádat emeltek az ellen a louisianai Slaughterben élő házaspár ellen, akik kegyetlen körülmények között hagyták meghalni 36 éves fogyatékkal élő lányukat.

Majdnem halálra égett egy négyéves gyerek Nagykállón: életveszélyesen megsérült a saját házuk kertjében, miután beleesett az udvaron gyújtott tűzbe. Az apja is ott volt, de túl részeg volt ahhoz, hogy megmentse gyerekét.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!