Úton a pusztító Kirk hurrikán

Vágólapra másolva!
Jelenleg még az Atlanti-óceán felett pörög a Kirk névre keresztelt hurrikán, amely várhatóan szerda délelőtt éri el kontinensünk partjait. A legerősebb széllökések az előrejelzések alapján 100, helyenként 130 km/h környékén alakulhatnak - számolt be róla közösségi oldalán a HungaroMet.
Vágólapra másolva!

"Az ex-hurrikán nemcsak a nyugati partvidék, hanem egész Európa időjárására is hatással lesz, hiszen hozzánk hullámzó frontja csütörtökön érkezik meg. A front előterében pedig viharossá fokozódik a délies szél és bőven a sokéves átlag fölé emelkedik a hőmérséklet" - magyarázta a meteorológiai szolgáltató.

Októberben eddig egyszer sem figyeltek meg egyszerre 3 aktív hurrikánt, de most Kirk, Leslie és Milton egyszerre forog. 

A Milton csütörtökön éri el Florida partjait akár 2-es vagy 3-as erősségű hurrikánként.

Amint arról korábban írtunk, beköszöntött az igazi őszi időjárás. A csavarodó felhőzetből keleten csurrant-cseppent csapadék. A fölénk húzódó hidegörvény miatt hazánk nagyobb részén felhős volt az idő, több órára a Dunántúl nyugati felén sütött ki a nap. Kedden változóan felhős idő várható többórás napsütéssel. Szerdán nyugatról kelet felé átvonul egy front vastagabb felhőzónája. 

Szórványosan számíthatunk esőre, záporra, egy-egy zivatar sem kizárt.

Csütörtökön a pára-, illetve ködfoltok feloszlását változóan felhős idő követi, emellett több órára kisüthet a nap, késő délutántól, estétől azonban már vastagszik a felhőzet. Pénteken újabb front vonulhat át a Kárpát-medence felett, csapadékot is okozva.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!