Letépett háztető, repülő kerítések, hiányzó falak - ezt látta Polgár Tünde fia a hurrikán után

Polár,Dániel,Milton
A Polgár család otthonát elárasztotta a víz, Dániel azonban nem hagyta el az államot
Fotó: Mediaworks archív
Vágólapra másolva!
Polgár Dániel édesapja tanácsára úgy döntött, hogy nem hagyja el Floridát, ahol a Milton hurrikán soha nem látott pusztítást végzett. Túlélte a természeti katasztrófát, de ami történt, azt valószínűleg soha nem fogja elfelejteni.
Vágólapra másolva!

Amint arról az Origo több cikkben is beszámolt, a Helene hurrikán után a Milton is lecsapott Floridára. A forgószél elképesztő pusztítást végzett az államban. Óriási a kár, de a megrongálódott házak, kidőlt fák, és az, hogy 3,4 millió ember maradt áram nélkül semmi ahhoz képest, hogy rengeteg ember eltűnt, akiknek már csak a holttestét keresik.

Milton,hurrikán,Florida
Megkérték az embereket, hogy írják fel a karjukra a nevüket és a hozzátartozóik nevét
Fotó: AFP

A Polgár házaspár fia Floridában tartózkodott a pusztítás idején, szülei tanácsára nem hagyta el azt. 

A Bors szúrta ki a szülők legújabb videóját, amiből kiderül, hogy Polgár Dániel és a kutyája, Zeusz egy bérelt lakásban, a parttól távolabb vészelte át a Helene hurrikán okozta vihart két héttel ezelőtt. Betört a víz az otthonukba, elöntötte a garázst és az alsó szintet, de a Milton még csak ezután jött. Dániel hatalmas veszélyben volt, ugyanis 205 km/h-s széllökésekkel rúgta be az ajtókat a vihar. 

Milton hurrikán hívatlan vendégként ránk törte az ajtót.

 "Több, mint 200km/h-ás széllel több méteres hullámokkal lecsapott a szigetünkre, Siesta Key-re. Hogy mit hagyott maga után? Ha hagyott épségben bármit is, még nem tudjuk. A legfontosabb, hogy Dani és Zeusz jól vannak. Belenéztek Milton szemébe, mivel telibe talált minket a hurrikán, a szeme is rajtunk ment keresztül félelmetes csönddel. 

Túlélték egy bérelt lakásban, távol a parttól, de még ott is letépett háztető, elrepült kerítés, hiányzó emeleti fal a hagyatéka a hurrikánnak. 

Ez megint egy kegyetlenül nehéz éjszaka volt..., és az árhullámok még nem végeztek, jönnek a dagállyal. Az épületek újjáépíthetők, a tárgyak pótolhatók, de az emberélet nem. Bízom benne, hogy mindenki okult Helene tombolásából és vigyázott magára. Mi hamarosan szembenézünk a hurrikán következményeivel. Talán a következő gépünket már nem törlik, és a hétvégén kiderül, hogy van-e még otthonunk. Mert Siesta Key számunkra eddig az otthon, a boldogság, a földi Paradicsom volt. Köszönjük mindenkinek a kedves, aggódó sorokat, a felénk áradó szeretetet, a Daninak ajánlott menedékeket, imákat” - írta Instagram bejegyzésében Polgár Tünde.

A lap megkereste Dánielt, aki annyit elárult, hogy 

valóban nem menekült el a közelgő életveszélyes vihar elől. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!