Rosszul lett és meghalt a Magas-Tátrában egy turista

Vágólapra másolva!
Az Oszterva alatt halt meg az 51 éves szlovák férfi.
Vágólapra másolva!

A szombat délutáni esetről a szlovák hegyi mentőszolgálat tájékoztatott a weboldalán. Közölték, hogy a férfi egy turistaútvonalon haladt, amikor rosszul lett, majd elvesztette az eszméletét - írta a parameter.sk.

Az 51 éves férfi egy turistacsoport tagja volt.

A többiek azonnal riasztották a hegyi mentőket, közben pedig elkezdték a szívmasszázst. A hegyi mentők is folytatták, riasztották a légimentőket, a helikopterük fedélzetére viszont nem sikerült felrakni a férfit az időjárás miatt.

Sajnos az összes mentőegység igyekezete ellenére nem sikerült visszaállítani a létfunkcióit

 – közölték a hegyimentők.

Az Origo korábban arról is beszámolt, hogy egy 40 éves turista holttestét találták meg a Magas-Tátrában. A férfit napokig keresték, reménykedve abban, hogy még életben találják. Írtunk arról is, hogy tragédia történt az Egyesült Államok egyik leghíresebb nemzeti parkjában, a Grand Canyont is magába foglaló Canyonlandsben is. Egy apa és egy lánya vize elfogyott a hőségben, mindkettőjüket holtan találták meg. Rajtuk kívül két héten belül két texasi túrázó halt meg a Grand Canyon Nemzeti Parkban: holtan találtak egy túrázót június közepén is, miután a Bright Angel túraösvény mentén éjszakázott.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!