Vágólapra másolva!
Johnny Rep, a hollandok kétszeres világbajnoki ezüstérmes labdarúgója szívroham miatt kórházba került.

A legendás holland futballista mindössze egy nappal azután kapott szívrohamot, hogy korábbi csapattársa, Johan Neeskens életének 74. évében váratlanul meghalt. A Spanyolországban élő 72 éves egykori csatárt azonnal kórházba szállították, jelenleg is intenzív osztályon kezelik. 

A Telegraaf című holland napilap szerint beültethető defibrillátorra van szüksége, és váratóan még a héten megkapja a szívritmus-szabályozót, ám biztosítási problémák miatt akár napokat is csúszhat a beavatkozás. 

A biztosító azt szeretné, ha Repet Hollandiában műtenék meg, mivel ott nagyjából 10 ezer euróba kerül egy pacemaker, míg Spanyolországban ennek a két és félszerese. 

A legendás futballista azonban túlságosan gyenge jelenleg ahhoz, hogy utazni tudjon, így bizonytalanná vált, hogy hol és mikor kaphatja meg a szükséges implantátumot.

A „szőke angyalnak” becézett holland klasszis egészségi állapota az elmúlt években jelentősen megromlott, tavaly nyáron három gyomorműtéten esett át és korábban a gerincét is meg kellett operálni. Az egykori jobbszélső alkoholproblémákkal és anyagi nehézségeket is küzdött.

johnny rep
Szívroham miatt került kórházba a legendás holland focista, Johnny Rep
Fotó: ANP via AFP 

Legnagyobb sikereit a holland válogatott tagjaként érte el, amelynek színeiben 1973 és 1981 között 42 alkalommal szerepelt, ezeken összesen 12 gólt lőtt. 

Az 1974-es és az 1978-as világbajnokságon ezüstérmet nyert, míg az 1976-os jugoszláviai Európa-bajnokságon bronzérmes lett a holland válogatottal.

Pályafutását az Ajaxnál kezdte, amellyel két bajnoki címet és egy holland kupát nyert, valamint 1972-ben és 1973-ban is elhódította az Bajnokcsapatok Európa-kupája (BEK), valamint az UEFA-szuperkupát és az Interkontinentális kupát. Az amszterdami együttes után játszott még Spanyolországban a Valencia, illetve Franciaországban a Bastia és a Saint Etienne színeiben, karrierje utolsó éveire visszatért Hollandiába, ahol a Zwolle és Feyenoord csapatában is megfordult, mielőtt a Haarlem játékosaként visszavonult volna 1989-ben. A Bastia játékosaként francia bajnokságot nyert, valamint az 1977/78-as idényben döntős volt az UEFA-kupában.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!