Merényletet tervezhettek Putyin ellen? - videó

Vágólapra másolva!
Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) rekordmennyiségű, 333 illegális fegyvert foglalt le egy országos razzia során. A nagyszabású akció 39 régiót érintett, és a Magyar Nemzet szerint felvetődik a kérdés: vajon egy esetleges merényletet hiúsítottak meg a hatóságok?
Vágólapra másolva!

Az FSZB közleménye szerint 2024 augusztusa és szeptembere között összesen 124 személyt tartóztattak le, akik illegális fegyverkereskedelemmel és civil fegyverek harci tulajdonságainak visszaállításával foglalkoztak titkos műhelyekben. 

A Magyar Nemzet szemléje szerint 

a hatóságok 333 darab orosz és külföldi lőfegyvert, több mint 290 kg robbanóanyagot, 123 elektromos detonátort és több mint 633 ezer különböző kaliberű lőszert foglaltak le.

A műveletet az FSZB a Belügyminisztériummal és a Nemzeti Gárdával közösen hajtotta végre. Az akció során 59 illegális fegyverműhelyt számoltak fel országszerte. A hatóságok kiemelt figyelmet fordítottak a fegyverek átalakítására és felújítására szakosodott műhelyekre.

Az ilyen nagyszabású razziák nem ritkák Oroszországban, de a mostani művelet kiterjedtsége és az elkobzott fegyverek mennyisége mindenképpen figyelemre méltó. Felmerül a kérdés, hogy vajon egy konkrét fenyegetés elhárítása volt-e a cél, vagy általános bűnüldözési akcióról van szó.

A teljes cikk ITT olvasható el!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!