Lefejezték a békére törekvő polgármestert Mexikóban

Vágólapra másolva!
Egy teherautón találták meg a mexikói Chilpancingóban, a település új polgármesterének levágott fejét. A férfi egyik célja polármesterként az lett volna, hogy békésebbé tegye a kisvárost, amit a drogkartellek uralnak.
Vágólapra másolva!

A 43 éves  Alejandro Arcos Catalán idén júniusban harmadjára indult el a polgármesteri székért a mexikói Acapulcótól észak-északkeletre fekvő Chilpancingóban. Az előző két sikertelen próbálkozás sem tudta eltántorítani a politikusi pályától, sőt egyik célja az lett volna, hogy békét és biztonságot teremtsen a településen, amit a hadsereggel együtt akart elérni. 

Ugyanis Chilpancingóban az elmúlt években egyre több az erőszak. Mivel az ottani drogkartellek rendszeresen háborúznak egymással, aminek során az évek alatt több mint 450 ezer embert gyilkoltak meg és emellett pedig több ezer olyan eltűnésről számoltak be a hatóságok, amelyek a kartellekhez köthetőek. 

image

Miutánt Catalánt június 2-án megválasztották a település polgármesterének, csak szeptember 30-án kezdhette meg munkáját. Azonban hat nappal a beiktatása után,

 október 6-án egy teherautó platóján, a közeli Tixtla felé vezető úton találták meg a férfi levágott fejét. A teste többi részé pedig az autó első ülésére tették a gyilkosai.

 Mindez azután történt, hogy városi tanács főtitkáránát, Francisco Gonzalo Tapia Gutiérrezt három nappal azelőtt lőtték le. 

A mexikói rendőrség az elkövetőket gyilkosság miat keresik. 

Miután megtalálták Catalán lefejezett testét, családja elmondta, hogy a férfi a pályája nagy részét a szociális szektorban töltötte, emiatt pedig nem csak jó apa, férj volt, hanem az emberekkel is nagyon jól tudott bánni. Catalán 1994-ben tűnt fel először a politikusok között, akkor a kiszolgáltatott helyzetben lévők szószólója volt. 

Catalán egy olyan férfi volt, aki mindig a békére törekedett és mindig a szerettei jó létét tartotta a szeme előtt. 

- meséli a férfi családja. 

Forrás: Mirror

Idén tavasszal Mexikóban egy temetőben találtak meg egy eltűnt amerikai nőt, néhány hónap múlva pedig négy férfi és két nő holttestét találták a mexikói Acapulcó egyik utcáján. Mindegyik áldozatnak hátrakötötték a kezét, az eddigi adatok szerint megfojtották őket. Februárban két férfi megfojtott holttestét találták meg Acapulco népszerű Condesa strandján. A mexikói drogbandák gyakran megfojtják áldozataikat, ragasztószalagot vagy műanyag zacskót tekernek a fejük köré. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!