Gyerekeivel szökésben lévő apát vettek videóra Új-Zéland vadonjában

Vágólapra másolva!
Három évvel az eltűnésük után vadászok felvételt készítettek egy apáról és három gyerekéről, amint azok terepruhában sétáltak Új-Zéland Waikató régiójában múlt héten csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Amint arról korábban beszámoltunk, gyerekeivel együtt eltűnt egy új-zélandi apa. Az új-zélandi hatóságok jutalmat és büntetőjogi mentességet ajánlottak fel annak, aki segít megtalálni a három gyereket, akiket 2021 decemberében apjuk elvitt egy távoli közösségből. A legfrissebb hírek szerint vadászok készítettek felvételt Tom Phillipsről és három gyermekéről múlt héten csütörtökön, amint azok terepruhában sétáltak az Északi-szigeten található Waikato régióban - írja a The Guardian.

2021 karácsonya előtt szökött el Tom Phillips a most 8 éves Emberrel, a 9 éves Maverickkel és a 11 éves Jaydával, miután a férfi összeveszett a gyerekek anyjával.

Phillipst tavaly november óta nem látták, akkor állítólag ellopott egy quadot egy vidéki ingatlanból, és betört egy boltba. Térfigyelő kamerák felvételein két alakot láttak az utcán, feltehetően őt és az egyik gyereket. Áttörést hozott a keresésben, hogy múlt csütörtökön együtt látták apát és gyerekeit az új-zélandi Waikato régióban, Marokopa termőföldjén. Véletlen futottak össze tizenéves vadászokkal, akik elővették telefonjukat, és felvételt készítettek róluk.

Andrew Saunders ügyvivő a megfigyelést „hitelesnek” minősítette,

 a rendőrség szerint Phillipset és három gyerekét látták, akiknek nincs törvényes felügyeleti joga. Csütörtök este megkezdték a járőrözést a környéken, majd másnap reggel megkezdték a keresést, de már nem látták őket. 

Bár nem térhetünk ki a részletekre, szeretnénk megnyugtatni a közvéleményt arról, hogy rendelkezésünkre állnak az erőforrások ahhoz, hogy reagálni tudjunk az észlelésükre

- mondta Saunders. „Nagyon nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy Jayda, Maverick és Ember biztonságos visszatérhessen a családjukba, mindent megteszünk ennek érdekében.”

Ahogy arról korábban az Origo beszámolt, eltűnt egy család Mexikóban, óriási keresés indult. A Kansasi Nyomozó Iroda által kiadott sajtóközleményben a tisztviselők nyilvánosságra hozták, hogy keresnek egy anyát a 23 éves Martha Ungert, és lányait, akik 1 és 2 évesek. A három személy eltűnését június 28-án jelentették be, helyi idő szerint nem sokkal este 7 óra előtt. A nyomozók úgy vélik, hogy arra kényszeríthették őket, hogy két személlyel Mexikóba utazzanak egy vallási rehabilitációs intézménybe. Nyoma veszett egy családnak Alaszkában is, nem keresik tovább őket.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!