Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a Liverpool korábbi edzője, Jürgen Klopp hamarosan hosszú távú megállapodást köt a Red Bull-lal, és a jövőben az osztrák energiaital-vállalat futballcsapatainak globális tanácsadója lesz.

A Sky Sports német újságírója, Florian Plettenberg információi szerint a Liverpooltól az előző idény végén távozott Klopp január elsejétől áll újra munkába a Red Bull csoport nemzetközi igazgatójaként. Az 57 éves német tréner feladata lesz, hogy segítse majd a RB-csapatok fejlődését világszerte, vagyis a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató német RB Leipzig, az osztrák RB Salzburg, a New York Red Bull mellett még két brazil klub irányításáért is felelős lesz. Klopp tanácsot adhat majd taktikai, átigazolási és edzésmódszertani kérdésekben is - írja a Magyar Nemzet

FSV Mainz 05 - Werder Bremen, jürgen klopp
Más szerepkörben, de jövőre visszatér a futball világába Jürgen Kopp
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A német szakember szerződése állítólag tartalmazni fog egy olyan opciót is, miszerint szabadon távozhat, ha a jövőben kineveznék a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának.

Jürgen Klopp májusban közel kilenc év után hagyta el a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpoolt, amellyel minden fontosabb trófeát megnyert, többek között Bajnokok Ligáját, Premier League-et, FA-kupát és Angol Ligakupát is.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!