Terrorveszély miatt fokozott készültség van Romániában

Vágólapra másolva!
A bukaresti amerikai nagykövetség biztonsági riasztást adott ki „vallási intézmények elleni fenyegetés” miatt Bukarestben és Románia egész területére.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok bukaresti nagykövetsége biztonsági riasztást adott ki, mivel az október 11-13-i hétvégére vallási intézmények elleni fenyegetésről kaptak információkat - írta a román G4media.

Az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségét olyan fenyegetésekről tájékoztatták, amelyek célpontja lehet egy romániai zsinagóga, templom vagy mecset az október 11-13-i hétvégére. A nagykövetség arra kéri az amerikai állampolgárokat, hogy ebben az időszakban fokozott óvatossággal járjanak el a romániai vallási intézmények közelében

 - áll a bukaresti amerikai nagykövetség közleményében. A biztonsági riasztásra a román belügyminisztérium azonnal reagált. Közölték, hogy 

Különös figyelmet fordítanak azoknak a területeknek a védelmére, ahol vallási szertartásokat tartanak.

A román Belügyminisztérium biztonsági egységei fokozott létszámmal lesznek szolgálatban, hogy biztosítsák a közrend és a közbiztonság fenntartását - olvasható a Belügyminisztérium hivatalos közleményében. Így a rendőrök, csendőrök, határőrök az utcákon lesznek, különös figyelmet fordítva azokra a területekre, ahol vallási szertartásokat, imahelyeket és nagy tömegeket befogadó helyeket tartanak, minden polgár biztonsága érdekében.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!