Hatalmas káoszt okozott a turbulencia az Air Canada egyik járatán

Vágólapra másolva!
Az Air Canada egyik járatának utasai olyan turbulenciát tapasztaltak meg pénteken, amilyet valószínűleg még soha, az ételek a levegőben repkedtek.
Vágólapra másolva!

Morrell Andrews a Redditen osztott meg egy felkavaró képet a pénteken Vancouverből Szingapúrba tartó járaton történtekről - írja a CBS News.

Az utas elmondása szerint akkora volt a turbulencia, hogy 

minden repült, beleértve az embereket is. 

Senki sem sérült meg, de a fotón jól látszik, hogy az ételek a földön landoltak, de a gép mennyezetét is összekenték. Az Air Canada a lapnak azt mondta, hogy a járat "némi turbulenciát" tapasztalt körülbelül három órával azután, hogy október 11-én elhagyta Vancouvert. A légitársaság megerősítette, hogy 

sem az utasok, sem a személyzet tagjai nem sérültek meg, a járat menetrend szerint továbbközlekedett Szingapúrba.

"Olyan érzés volt, mintha egy hullámvasúton ültünk volna, ahol több másodpercig súlytalanság van" - mondta egy másik utazó. "A kabinban repkedtek az ételek. A plafonról csöpögött rám a kávé, később rizst szedtem ki a hajamból" - tette hozzá. 

Az elmúlt években több turbulenciával kapcsolatos incidens került a hírekbe. 2023 szeptemberében egy Ecuadorból Fort Lauderdale-be tartó gép súlyos légörvénybe keveredett, akkor nyolc utast szállítottak kórházba.

Nemrég arról írtunk, hogy a Turkish Airlines egyik utasszállító gépe turbulenciába került, horror, amit az utasoknak át kellett élniük, többen megsérültek. A légi közlekedés szempontjából a legviharosabb, turbulenciának leginkább kitett útvonalak között az első helyen szokták említeni a chilei fővárost, Santiagót a bolíviai Santa Cruzzal összekötő útvonalat. Tavasszal a Singapore Airlines egyik járata, amely London Heathrow-ról Szingapúrba repült, útközben több erős légörvénybe keveredett, aminek következtében a gép fedélzetén többen megsérültek és egy ember meghalt. A fedélzeten összesen 211 utas és 18 fős személyzet tartózkodott. Így néz ki egy légörvény a pilóta szemszögéből - videó. Ezt a videót egy Ushuaiába tartó repülőgépen készítették, amely épp az Andok hegylánca felett repült át. A gép hirtelen légörvénybe került, ami eléggé megviselte az utasokat, többen sikoltoztak.

A légörvényektől mindenki fél a repülőutakon, hiszen olyan érzés, mintha a repülőgép mindjárt lezuhanna. Mivel hirtelen jönnek, sok sérülést okoznak, ezért érdemes bekapcsolni mindig az öveket. A váratlan rázkódásokról csak ritkán készülnek videók, hiszen az utasok nem ezzel vannak elfoglalva, és csak későn kapcsolják be a kamerájukat, hogy felvegyék. Az alábbi összeállítás azonban megmutatja, milyen átélni a kritikus másodperceket.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!