Több száz métert zuhant egy turista, csodával határos módon megúszta a balesetet

Vágólapra másolva!
Paul Farrel egy indonéz vulkánt próbált megmászni szerdán, amikor megcsúszott, és a mélybe zuhant.
Vágólapra másolva!

Egy indonéz vulkánt próbált megmászni egy ír férfi, amikor körülbelül kétszáz méter magasból a mélybe zuhant. Szinte hihetetlen, de Paul Farrel könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet - írja a Daily Mail.

A 31 éves sligói illető egyedül túrázott a Rinjani-hegyen, Nyugat-Nusa Tenggarában szerdán, amikor megcsúszott és elesett.

Állítólag legurult a meredek túraútvonalon, és leesett egy szikláról. Csodával határos módon csak a vállán szenvedett kisebb sérüléseket – írják a helyi lapok. Az arcán, a lábán és a karján lett néhány mély seb. A túrázó miután higgadtan elszívott egy cigarettát és köszönetet mondott megmentőinek, megfogadta, hogy vigyázni fog magára, és nem megy túl messzire a szállodától. 

Paul Farrel a zuhanása után egy üdülőhelytől kért telefonon segítséget, akik értesítették a rendőrséget. A mentőcsapat a közelben volt, egy másik férfi is a mélybe zuhant, ő azonban nem élte túl a balesetet. Nehézkes volt Paullal a kommunikáció, nem nagyon volt térerő, de a turistának végül szerencséje volt. Amikor rátaláltak, megölelte a megmentőit.

Az áldozat azért csúszhatott meg, mert a hely homokos.

 "Az orvosi csapat szerint csak a vállán szenvedett könnyebb sérüléseket. Általános állapota jó, további megfigyelés céljából kórházba szállították" - mondta a rendőrség szóvivője.

Amint arról az Origo korábban beszámolt, egy 40 éves férfi körülbelül hatvan métert zuhant és azonnal szörnyethalt, miközben három másik társával túrázott a Utah állambeli Heap Canyonban, a Zion Nemzeti Parkban. Nemrég azt is megírtuk, hogy öt hegymászó és túrázó halt meg az Alpokban két nap alatt. Félmeztelenül találtak rá Lukas McClishre távoli kaliforniai hegyekben június 20-án, 10 nappal azután, hogy egy rövid túrára indult. Nem szólt senkinek, amikor útra kelt, alig volt nála valami. Mint mondta, a csizmájába esett esőt itta. "Egy nadrág volt rajtam, a túracipőm és egy sapka. Volt nálam egy zseblámpa és egy összecsukható olló, nagyjából ennyi" - magyarázta egy televíziós interjúban. Holtan találtak egy túrázót, miután a Grand Canyonban, a Bright Angel túraösvény mentén éjszakázott - közölték a park tisztviselői.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!