Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Elképesztő brutalitás, agyonlőtték a bevonulás elől menekülő férfit

Vágólapra másolva!
Egyre többen menekülnének Ukrajnából, de az életüket kockáztatják. Románia irányába szeretett volna két határsértő illegálisan átkelni a határon - a sorozás elől menekültek. Menekülés közben észrevették őket az ukrán határőrség munkatársai, figyelmeztető lövéseket adtak le és az egyik lövés az egyik menekültet fejen találta, amibe belehalt. Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója számolt be videóban a tragédiáról.
Vágólapra másolva!

Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója számolt be videóban a legfrissebb ukrán eseményekről.

Történt egy borzasztó tragédia. Csernovic megyében, Románia irányába szeretett volna két határsértő illegálisan átkelni a határon. Ugye mondanom sem kell, a határsértők esetében mindig hadköteles korú férfiakról van szó, akik a mozgósítás elől menekülnek a biztonságot jelentő szomszédos országok valamelyikébe.

Halottak, leszakadt, végtagú, katonák, síró, árva, gyermekek,  ukrajnai, háború. borzalmai,
Holttestek a fronton. Az ukrán fiatalok nem akarják így végezni
Fotó: Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Menekülés közben észlelték őket a határőrség munkatársai, figyelmeztető lövéseket adtak le és az egyik ilyen figyelmeztetőlövés, az egyik menekültet fejen találta, a másikat lábon találta. Akit a fején ért találat, az meghalt. Ezt az esetet hivatalosan megerősítették. 

Az ukrán határőrség szóvivője is elismerte. Ő fogalmazott úgy, hogy figyelmeztető lövést adtak le, ami fejtalálatot jelentett

- számolt be az esetről Dunda György.

Nincs már, aki harcolni akarna Ukrajnában: menekülnek a kényszersorozás elől az emberek a határokon át. Rettegnek az ukrán férfiak a frontvonaltól, az országot ellehetetleníti az új mozgósítási törvény. Az új szabályozással felelősségre lehet vonni azokat, akik illegálisan utaztak külföldre.

Miután napról napra fogyatkozik a fronton szolgálatot teljesítő ukránok száma, Zelenszkijék újabb módszerhez folyamodtak: kezdeményezik az ukrán férfiakat befogadó országoktól a kiadatást is.

Az ukrán katonák és rendőrök szabályosan vadásznak a férfiakra és fiatal fiúkra, hogy a frontra toloncolhassák őket - sokszor akkor is, ha nem is hadkötelesek.

Az ukrajnai Dnyipróban a Területi Toborzó Központ alkalmazottai őrizetbe vettek egy mozgósítás elől menekülő állampolgárt június elején is. Erőszakkal rángattak el a toborzó központba. 

Élő közvetítésünket az orosz-ukrán háborúról itt olvashatja.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről