Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A Williams F1-es csapatának amerikai versenyzője, Logan Sargeant helyén a Forma-2-es versenyző, Franco Colapinto szerepel majd a Brit Nagydíj első szabadedzésén.

Logan Sargeant második Forma-1-es szezonja sem alakul eddig jól, az amerikai pilóta még pontot sem szerzett, ráadásul szinte mindig kikap a csapattársától, Alexander Albontól. A 23 éves versenyző felettébb gyenge teljesítménye miatt már egy ideje arról írnak a nemzetközi sajtóban, hogy veszélyben van a jövője és hamarosan távozhat a csapatától. A sokat kritizált Sargeant - aki az Osztrák Nagydíjon sem alkotott maradandót - nagy valószínűséggel az Indycar sorozatban fog kikötni 2025-ben, de az már biztos, hogy a Brit Nagydíj első szabadedzésén átadja a helyét a Forma-2-es Franco Colapintónak.

F1 Spanish Grand Prix 2024, Logan Sargeant
Minimális az esélye annak, hogy Logan Sargeant a Forma-1-ben marad
Fotó: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

A 21 éves argentin versenyző a Williams Racing Driver Academy tagja, jelenleg az ötödik helyen áll az MP Motorsport csapatával az F2-ben. Az újonc pióta Imolában megszerezte első sprintgyőzelmét, majd a barcelonai és az osztrák futamokon egyaránt második helyezést szerzett.

Franco nagyon biztatóan kezdte debütáló szezonját az F2-ben, és örülünk, hogy az elmúlt két évben nyújtott teljesítményét az első FP1-es lehetőségével jutalmazhatjuk. 

A tehetségünket a hazai versenyünkön, Silverstone-ban megmutatni egy szép pillanat, és természetesen ez egy nagyszerű nap lesz az argentin F1-rajongók számára" - idézte a motorsport.com a Williams-sportigazgató Sven Smeets szavait.

A 2024-es Forma-1-es szezon július 5. és 7. között a Brit Nagydíjjal folytatódik. Tizenegy versenyhétvége után a 237 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 156 pontos Lando Norris és a 150 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 135 pontos Carlos Sainz áll, mögötte Sergio Pérez 118 ponttal rendelkezik. A konstruktőrök között a Red Bull 355 ponttal rendelkezik, 64 ponttal megelőzve a második Ferrarit és 87-tel a harmadik McLarent.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről