A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Egyre durvább a besorozás Ukrajnában: verekedés, gázolás, késelés kíséri az akciókat

háború, oroszország, ukrajna, orosz-ukrán háború, konfliktus, 2024. 06.
Képünk illusztráció
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Bár az ukrán hatóságok igyekeznek a közleményeikben a civileket felelőssé tenni a sorozásokat kísérő incidensek miatt, nem egyértelmű, hogy ezekben az esetekben valójában nem az igazoltatott fél védekezett-e az erőszakos intézkedés ellen. A hivatalos verzió sok esetben említ "okmányellenőrzést", ami nem más, mint igazoltatás, vagyis a hadkötelesség tényének igazolására szolgál. Legutóbb Hmelnickij megye egyik településén került elő a kés egy ilyen "okmányellenőrzés" alkalmával. De volt már példa arra is, hogy a katonák elgázolták a kerékpáron menekülni próbáló igazoltatott személyt.
Vágólapra másolva!

Az RBC.ua portál egy toborzási központ Facebook-oldalára hivatkozva számolt be egy késes atrocitásról. Az időközben törölt posztot idézve az ukrán hírportál azt írta, hogy egy 1984-es születésű férfit igazoltattak a sorozásban résztvevő katonák, amikor előkerült a kés.

Ahogy arról már többször beszámoltunk,

 a harctéri létszámgondok miatt Ukrajnában gyakoriak a kényszersorozások, 

így nem tudni, hogy nem egy ilyen eset fajult-e el annyira, hogy az igazoltatott fiatal kést rántott az őt ellenőrző katonára.

Egy ukrán portál itt arról számol be, amikor erőszakos körülmények között vesznek őrizetbe egy férfit a "toborzás" során; ugyanebben a cikkben arra is kitérnek, amikor kerékpárral próbált menekülni egy férfi a sorozók elől, akik elgázolták.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!