Leállította járatait az American Airlines

Vágólapra másolva!
Az American Airlines péntek reggel kommunikációs problémák miatt az leállította az összes járatát - közölte az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal.
Vágólapra másolva!

Az American Airlines egyike volt annak a több nagy amerikai légitársaságnak, amelyek leállást rendeltek el a Microsoft üzemzavarát követően, amely világszerte érintette a vállalatokat. 

A jelenleg érintett légitársaságok közé tartozik a Frontier Airlines, az American Airlines, a United Airlines és az Allegiant Airlines.

Az American Airlines ugyanakkor egyelőre nem erősítette meg, hogy a fennakadás összefüggésben van-e a Microsoft üzemzavarával. 

repülő, americanairlines
American Airlines gép a levegőben.
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto

A Microsoft közölte, hogy az üzemzavar csütörtökön 18 óra körül kezdődött, de a problémák azóta megoldódtak - írja a NewsWeek. Ugyanakkor péntek reggel tömegesen álltak le a nagyvállalatok a világ több pontján. 

Világszerte jelentős problémákról érkeztek jelentések kórházakból, segélyhívó központokból, repülőterekről és kikötőkből is.

Az American Airlines az elmúlt hetekben sokszor került a címlapokra

Márciusban arról írtunk, hogy kényszerleszállást kellett végrehajtania az egyik járatuknak Los Angelesben, miután a pilóta műszaki problémát érzékelt.

Májusban azért keveredett botrányba a légitársaság, mert az egyik légiutas-kísérőjük lefilmezett egy kislányt egy amerikai repülőn, miközben pisilt. Az American Airlines először a gyereket hibáztatta az eset miatt, később azonban visszavonták a korábbi kijelentésüket. 

A hónap elején azért volt kénytelen kényszerleszállást végrehajtani egy Chicagóból Manchesterbe tartó repülőgépük, mert egy férfi úgy döntött, hogy a folyosóra vizel a rémült utasok szeme láttára.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!