Őrizetbe vették az al-Kaida terrorszervezet egyik vezetőjét Pakisztánban

Vágólapra másolva!
A pakisztáni terrorelhárítás őrizetbe vette az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egyik vezetőjét, Aminul Hakot, aki a hatóságok szerint egykoron közeli munkatársa volt a néhai Oszama bin Ladennek, az Egyesült Államok elleni 2001. szeptember 11-i támadások kitervelőjének.
Vágólapra másolva!

A Pakisztán legnépesebb tartományában, Pandzsábban működő terrorizmusellenes hivatal (CTD) közölte, hogy jogi eljárást indított Hak ellen, azzal vádolva őt, hogy szabotázsakciókat tervezett a tartomány fontos létesítményei ellen. A hivatal szóvivője kijelentette: 

A terrorizmus elleni küzdelemben elért jelentős áttörésként a CTD a hírszerző ügynökségekkel együttműködve sikeresen őrizetbe vette Aminul Hakot, az al-Kaida egyik magas rangú vezetőjét.

Tizenhárom éve, 2011. május 2-án végzett egy amerikai különleges egység a pakisztáni Abbotábád városában lévő rejtekhelyén Oszama bin Ladennel, a világ legkeresettebb terroristájával, az al-Kaida alapítójával és vezérével, az Egyesült Államok elleni 2001-es terrortámadások megszervezőjével. Elfogásának részleteit az Origo is tudósította.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!