Vágólapra másolva!
Stollár Fanny a lengyel Katarzyna Piterrel az oldalán búcsúztatta Babos Tímea és az ausztrál Ellen Perez kettősét a 232 ezer euró összdíjazású, budapesti salakpályás női tenisztorna párosversenyének elődöntőjében.

Az már csütörtökön eldőlt, hogy lesz magyar érdekeltség a szombati páros fináléban a Római Teniszakadémián, mivel Babosék és Stollárék is bejutottak a négy közé. Előbbiek első kiemeltként, utóbbiak pedig címvédőként léptek pályára pénteken az Asbóth József Stadionban - írja az MTI.

TENNIS - US OPEN 2018 - WOMEN
Stollár Fanny párosban döntőbe jutott a budapesti tenisztornán
Fotó: DPPI via AFP

A mérkőzés elején mindkét páros vesztett adogatójátékot, majd a szett közepén ismét, a hajrában pedig Stollárék harmadszor is brékelni tudtak, így 37 perc után előnybe kerültek. A második játszma elején rögtön Stollár és társa volt sikeres fogadóként, innen végig is vitte az előnyt, s újabb 42 perc elteltével lezárták az 1 óra 19 perces összecsapást.

A szombati páros döntőben Stollárékra a második helyen kiemelt Anna Danyilina, Irina Hromacsjova kazah, orosz duó vár. Utóbbi játékos az elmúlt hónapokban Babos partnereként versenyzett és együtt nyerték meg áprilisban a roueni tornát.

Eredmény:
páros, elődöntő:
Stollár Fanny, Katarzyna Piter (magyar, lengyel)-Babos Tímea, Ellen Perez (magyar, ausztrál, 1.) 6:3, 6:4

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!