A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNPupp Réka
18:00CselgáncsReka Pupp-Amandine Buchard
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:55TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl

Oroszországtól kérne menedékjogot egy újságíró a felháborító olimpiai megnyitó miatt

Vágólapra másolva!
Óriási a felháborodás a párizsi olimpia megnyitója miatt, a nyári játékok kapcsán még mindig a napokkal ezelőtt történtek uralják a híradásokat.
Vágólapra másolva!

Bár a sportmérkőzések már a július 26-i hivatalos megnyitó előtt elkezdődtek, és azóta is eltelt két nap, egyelőre a nyitóeseményen látottak adnak témát a sajtónak, az elemzőknek és a nézőknek is, mintsem a sporteredmények. Miként arról beszámoltunk, rengetegen felháborodtak amiatt, mert a több mint három órás nyitóünnepségen a kereszténységet gyalázó, illetve az LMBTQ-propagandát felerősíti elemek jelentek meg számos műsorszámban.

A botrány pedig nem csitul, sőt, egyre nagyobb lesz. A Mandiner összeállításában most arról ír, hogy Angelo Giuliano olasz újságíró Oroszországtól kérne menedéket a show-t látva. Az újságíró az alábbi bejegyzést tette közzé az X nevű közösségi felületen felháborodásáról:

A látottak véleményének megosztására késztették Liz Wheeler, amerikai konzervatív politikai kommentátort is. Ő szintén az X-en osztotta meg, mit gondol a párizsi olimpia nyitóeseményén látottakról: „Az olimpia az Utolsó vacsora meggyalázásával kezdődik… Jézus és apostolai helyébe egy elhízott nő és transzneműek lépnek. Mondtam, hogy ez szellemi háború. Ez soha nem a »toleranciáról és befogadásról« szólt.

Ezek démonok, akik a Sátán imádatára akarnak kényszeríteni”

– írta a politikai kommentátor a Mandiner beszámolója szerint.

Ahogy pedig az Origo megírta, nem csak magánszemélyeket vagy elemzőket, hanem vállalatokat is felháborított az, amit a nyitóünnepségen látni lehetett. Például a C Spire nevű amerikai távközlési magánvállalat elfogadhatatlannak tartja a párizsi olimpia megnyitóján látott műsor egyes elemeit. A mississippi székhelyű cég a párizsi olimpia megnyitója után közleményt adott ki a látottakról. Ebben az áll, hogy a cég

elfogadhatatlannak tartja, amit a drag queenek, Törpapák és Jabbák a párizsi olimpia megnyitóünnepségén tettek Leonardo da Vinci Az utolsó vacsora c. képével."

A vállalat ezért úgy döntött, hogy az olimpiával kapcsolatos összes reklámját visszahívja, további minden együttműködést megszüntet az év legjelentősebb, nemzetközi érdeklődéssel kísért sporteseményével kapcsolatban. A cég kifejezte: „megdöbbentette őket  Az utolsó vacsora kigúnyolása”, így azt a döntést hozták, hogy valamennyi, az olimpia idejére vásárolt reklámblokkot lemondják.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!