A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Szeméttel teli léggömböket küldött Észak-Korea a dél-koreai elnöki hivatalhoz

Vágólapra másolva!
Folytatódik az üzengetés Észak-és Dél-Korea között, azonban a mostani alkalommal az észak-koreai léggömbök elérték a dél-koreai elnöki hivatalt. A katonaság nem merte kilőni a léggömböket, mert nem tudták mi van bennük, és tartottak attól, hogy veszélyes anyag szóródik szét. Dél-Korea azt megelőzően szintén küldött lufikat szomszédjának, azokban K-Pop dalokat tartalmazó pendriveok voltak. Aki ilyen zenét hallgat Észak-Koreában, azt kivégzik.
Vágólapra másolva!

Mint ahogy több cikkben írtunk róla, felélénkült a léggömb-üzengetés a legutóbbi hetekben Észak-és Dél Korea között, ami 1950 óta szinte hagyománynak számít a két ország között. A mostani alkalommal a BBC beszámolója szerint 

az Észak-Korea által küldött légggömbök Szöulban, a dél-koreai elnöki épületnél landoltak, 

az övezet  repülési tilalmi övezetnek minősül.

Az elnöki biztonsági szolgálat közlése szerint egy vegyi, biológiai és radiológiai hadviseléssel foglalkozó csapatot küldtek a léggömbök begyűjtésére, de megállapították, hogy nem jelentenek szennyeződést vagy biztonsági kockázatot.  A léggömbök Szöul más részein is leszálltak, a tisztviselők pedig felszólították a lakosokat, hogy kerüljék a léggömbök érintését, és jelentsék azokat a legközelebbi katonai egységnek vagy rendőrőrsön.

Az észak-korea akciót egy dél-koreai előzte meg, akkor 

a határon antikommunista adásokat játszottak le és K-pod dalokat adtak,

 ami Észak-Koreában tiltott. A BBC megjegyzi, Észak- és Dél-Korea egyaránt használ léggömböket propagandakampányaiban az 1950-es évekbeli koreai háború óta.

A témában több cikket is közöltünk, május végén 150 szeméttel teli léggömböt küldtek Észak-Koreából, a dél-koreai viszonválaszról peddig ebben a cikünkben olvashat. Észak-Koreában akár halállal is büntethetik a nyugati tartalmak felhasználóit, ebben a cikkünkben megírtuk, hogy középiskolásokat végeztek ki, mert dél-koreai filmeket néztek. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!