A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül19 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 908. napjáról.

 

21:24
augusztus 19, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint 120 000 embert evakuáltak Kurszk körzetéből

Több mint 120 000 embert evakuáltak Kurszk kilenc határ menti körzetéből - jelentette az orosz sajtó az ország szükséghelyzeti minisztériumára hivatkozva.

Az ukrán csapatok csaknem két hete határon átnyúló inváziót indítottak a térségben. Volodimir Zelenszkij korábban azt mondta, hogy legfőbb katonai parancsnoka tájékoztatta arról, hogy Ukrajna jelentős sikereket ér el Kurszkban.

20:50
augusztus 19, 2024
Vágólapra másolva!

Robbanás történt egy üzemben Baskíriában

Az oroszországi Baskír Köztársaságban, a Sterlitamak Petrolkémiai Üzemben augusztus 19-én reggel történt robbanásban legalább három ember megsebesült – jelentették az önkormányzati hatóságok.

19:49
augusztus 19, 2024
Vágólapra másolva!

A harmadik stratégiai hidat is találat érte Kurszkban

Az ukrán erők eltalálták a Szeim folyón átívelő harmadik hidat az orosz Kurszk megyében – állította az Orosz Nyomozó Bizottság egyik tisztviselője egy augusztus 19-én közzétett videóban. Az ukrán hadsereg még nem erősítette meg az állításokat.

18:54
augusztus 19, 2024
Vágólapra másolva!

Evakuálások Pokrovszkban

Az orosz erők közeledtével a gyermekes családokat kötelezően evakuálják a Donyeck megyei Pokrovszk községből – közölte Vadim Filaskin kormányzó augusztus 19-én.

Eközben az orosz média a védelmi minisztériumra hivatkozva arról számolt be, hogy az orosz erők elfoglalták a Donyeck megyei Zalizne városát is.

17:52
augusztus 19, 2024
Vágólapra másolva!

Németország újabb fegyvertámogatást küldött Ukrajnának

Németország új IRIS-T SLS légvédelmi rakétarendszert, 14 ezer 155 mm-es lőszert, 10 haditengerészeti drónt és egyéb felszereléseket szállított legutóbbi katonai segélyszállítmánya részeként Ukrajnába.

16:50
augusztus 19, 2024
Vágólapra másolva!

Robbanások Herszonban

Robbanások történtek az ukrán fegyveres erők által ellenőrzött Herszonban – jelentette a " Public " ukrán tévécsatorna Telegram csatornáján.

15:48
augusztus 19, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna átcsoportosítja erőit Kurszkban

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) Kurszk irányú egységei átcsoportosulnak, hogy megpróbáljanak támadást indítani egy új területen, de az orosz erők egyelőre irányítják a helyzetet - mondta az Akhmat különleges erők parancsnoka, Apty Alaudinov vezérőrnagy a TASS-nak.

"Rögzítjük a helyzetet. Tegnap nagyon nehéz nap volt. Az ellenség tegnap több helyen előrenyomult, azonban ezen egységek és felszerelésük nagy része megsemmisült. Ma az ellenség átcsoportosítja erőit, hogy megpróbáljon egy másik oldalon is behatolni a területen" – mondta Alaudinov.


 

14:50
augusztus 19, 2024
Vágólapra másolva!

Dróntámadás érte Kurszkot és Belgorodot

Augusztus 19-én, hétfőn Ukrajna megpróbálta megtámadni Oroszország két régióját - számolt be az orosz védelmi minisztérium a Telegram csatornán.

A minisztérium tisztázta, hogy a repülőgép típusú drónok légvédelmi rendszereket lőttek le. Így négy ukrán drónt fogtak el Belgorod és Kurszk régiók felett.

14:11
augusztus 19, 2024
Vágólapra másolva!

Károk Zaporizzsjában

A zaporizzsjai régiónak az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) által ellenőrzött részén az elmúlt 24 órában több infrastrukturális létesítmény is megrongálódott - nyilatkozta Ivan Fedorov, a helyi regionális katonai közigazgatás (OVA) vezetője a Telegram csatornán.

Elmondása szerint több mint 300 robbanás hallatszott a környéken. Hozzátette, hogy érkeztek jelentések az infrastruktúra megsemmisüléséről.

13:23
augusztus 19, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán veszteségek Kurszknál

Az orosz Szu-34-es vadászbombázó legénysége éjszaka megsemmisítette az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) bevetési pontját Kurszk régióban - jelentették az orosz védelmi minisztériumnak.

Tisztázták, hogy a csapást univerzális tervezési és korrekciós modullal (UMPC) felszerelt bombákkal hajtották végre.

12:11
augusztus 19, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország megállította Ukrajnát Szudzsától délkeletre

Az orosz hadsereg megállította az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) előrenyomulását Szudzsától délkeletre, a Kurszk régióban – számolt b az FPV drónszemélyzet kezelője.

Elmondása szerint az orosz hadseregnek sikerült visszaszereznie az irányítást a Kurszk régió több települése felett is. Ugyanakkor az ukrán fegyveres erők nemcsak Szudzsánál próbálnak áttörni, hanem néhány lakott területet is megkerülnek, hogy elvágják a Kurszk felé vezető utat.

A Kurszk régióban csaknem két hete tartanak a harcok. A régióban szövetségi vészhelyzeti rendszert vezettek be, és terrorellenes műveleti rezsim van érvényben. Egyes határ menti területekről evakuálják a lakosokat.

11:15
augusztus 19, 2024
Vágólapra másolva!

Nehéz helyzet Herszonban

A Herszon régió Kijev által ellenőrzött részén kétpercenként robbanások hallatszanak – számolt be Alekszandr Prokudin, az ukrán regionális katonai közigazgatás (OVA) vezetője.

Prokudin azt is kijelentette, hogy az ukrán fegyveres erők csak a Herszon régió területének 30 százalékát ellenőrzik. Elmondása szerint az orosz csapatok a térség 70 százalékát elfoglalták.

10:33
augusztus 19, 2024
Vágólapra másolva!

Tűz ütött ki a kemerovoi vasútállomás közelében

Tűz ütött ki az oroszországi Kemerovo megyében egy vasútállomás közelében lévő alállomáson, ami miatt áramkimaradások keletkeztek Mariinszk városában – közölték a hatóságok augusztus 19-én. 

09:41
augusztus 19, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország megállíthatatlan Pokrovszknál

Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara (AFU) szerint Pokrovszk irányában folynak most a legintenzívebb harcok.

„Az elmúlt 24 órában 145 katonai összecsapást rögzítettek. A legforróbb helyzet Pokrovszk irányában volt, és az ellenség Toreck irányába is aktívan nyomult előre” – áll az üzenetben.

Megjegyzendő, hogy Pokrovszk közelében a legaktívabb katonai műveletek Vozdvizenka és Novogorodovka települések területén zajlottak. Toreck közelében az orosz fegyveres erők az ukrán vezérkar közlése szerint Zseleznij, Toreck, Dilejevka és Nelipovka térségében támadtak.

Korábban a Verhovna Rada képviselője, Maryana Bezuglaya azt mondta, hogy a Donyecki Népköztársaság Kijev által ellenőrzött részén fekvő Pokrovszk és Mirnograd lakóit evakuálni kell.

08:13
augusztus 19, 2024
Vágólapra másolva!

Brit segítséggel volt sikeres a kurszki offenzíva

Az oroszországi Kurszk régióban zajló hadművelet során az ukrán hadsereg Nagy-Britanniából kapott drónokat használt – írja a The Sunday Times. Ezek a drónok, amelyek nevét és műszaki jellemzőit a portál nem határozza meg, „kulcsszerepet játszottak” az offenzívában.
Az ukrán hadsereg a régióban végrehajtott hadművelet során brit Challenger 2 harckocsikat is használt – írta a lap.
A The Sunday Times megjegyzi, a Keir Starmer vezette új brit kormány úgy döntött, hogy nyíltabban elismeri az Egyesült Királyság által átadott fegyverek használatát, értve ezalatt az ukránok orosz területen bevetett fegyverek használatát is.

07:35
augusztus 19, 2024
Vágólapra másolva!

A fegyverszállítmányok felgyorsítását kéri Zelenszkij

Volodimir Zelenszkij urán elnök esti videóbeszédében azt mondta, fel kell gyorsítani a fegyver- és lőszerszállítást a támogató államoktól, különösen az Egyesült Államoktól, Nagy-Britanniától, és Franciaországtól.
Zelenszkij azt is mondta, hogy egységeik fő célja „az orosz potenciál minél nagyobb részének elpusztítása”, és egy ütközőzóna a Kurszk régióban.

06:42
augusztus 19, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz dróntámadás ért több ukrán megyét

Az ukrán légvédelem lelőtte mind a 11 Shahed típusú támadó drónt, amelyeket Oroszország augusztus 20-ra virradó éjszaka indított - jelentette az ukrán légierő. 

Oroszország a jelentések szerint a drónokat Kurszki területről, valamint az oroszországi Krasznodari területen fekvő Primorszk-Achtarszkból indította. A drónokat Mikolajiv, Cserkaszi, Vinnyica, Kijev, Dnyipropetrovszk, Harkiv, Szumi és Donyeck megyék felett lőtték le, károkról, áldozatokró nem érkezett jelentés - írta a Kyiv Independent. 

06:38
augusztus 19, 2024
Vágólapra másolva!

Újabb stratégiai hidat romboltak le az ukránok Kurszkban

Ukrán állítás szerint egy héten belül már a második stratégiai fontosságú hidat semmisítették meg, miközben folytatják a hadműveleteket az oroszországi Kurszki területen - írta a BBC.

Az ukrán hadsereg vasárnap légifelvételeket tett közzé a hídra mért csapásról - a hírek szerint a Seym folyó felett, Zvannoe településen. Órákkal később Volodimir Zelenszkij ukrán elnök először közölte, hogy

 a kurszki katonai katonai akció céljai között szerepel egy „ütközőzóna” létrehozása az orosz támadások megállítására.

 Ukrajna közel két hete a legnagyobb támadást hajtja végre orosz terület ellen azóta, hogy Moszkva 2022-ben megindította ukrajnai invázióját.

06:33
augusztus 19, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt vasárnap

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!