Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül18 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 912. napjáról.

 

19:08
augusztus 23, 2024
Vágólapra másolva!

Hatalmas drónszállítmányt kap Ukrajna

Lettország az eddigi legnagyobb drón-tételét készül átadni Ukrajnának – mondta az ország védelmi minisztere, Andris Spruds. A miniszter az X-en megjelent bejegyzésében elmondta, hogy a szállítmány 1400 drónból áll.

17:53
augusztus 23, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna megtámadta a kurszki atomerőművet

Egy kiégett nukleáris üzemanyag-tároló közelében zuhant le egy kamikaze drón, amellyel az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) megkísérelték megtámadni a kurcsatovi Kurszki Atomerőművet – írja a TASZSZ.

A TASS szerint a drónt elektronikus hadviselési eszközökkel lőtték le augusztus 22-én éjjel.

Korábban Vlagyimir Putyin orosz elnök arról számolt be, hogy az ukrán fegyveres erők augusztus 22-én, csütörtök éjjel megkísérelték megtámadni a Kurszki Atomerőművet. Elmondása szerint tájékoztatták a Nemzetközi Atomenergia Ügynökséget, amelynek képviselői megígérték, hogy a helyszínre jönnek, és szakembereket is küldenek a helyzet felmérésére.
 

16:54
augusztus 23, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna ismét a rosztovi olajraktárat támadta

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) ismét megpróbáltak megtámadni egy olajraktárt a rosztov megyei Proletarszkban, amelyet az utolsó támadást követően ma már hatodik napja ég – számolt be a Shot a Telegram csatornán.

Tájékoztatása szerint a létesítménybe érkezést helyi idő szerint hajnali öt óra körül rögzítették. Az ukrán fegyveres erők a csatorna szerint azt akarják elérni, hogy a proletarszki tűz átterjedjen a kerozintartályokra. Ebben az esetben a tűz területe jelentősen megnőhet, de ez eddig nem történt meg.

A tűz azután alakult ki, hogy augusztus 18-án reggel egy UAV-ból lehullott törmelék a gyár területére. Proletarszkban rendkívüli állapotot vezettek be az incidens következményeinek megszüntetésére. Nem fenyeget a tűz átterjedése a lakóépületekre és a szomszédos ingatlanokra – biztosították a hatóságok.

15:53
augusztus 23, 2024
Vágólapra másolva!

Francia légvédelmi rendszer semmisült meg Kurszknál

Az Akhmat különleges erők Kurszk irányában FPV drónokkal megsemmisítették a francia Crotale légvédelmi rakétarendszert – mondta az az orosz védelmi minisztérium Katonai-politikai Főigazgatóságának helyettes vezetője, Apti Alaudinov vezérőrnagy.

Az Akhmat különleges erők Aida különítményének tagjai ma felgyújtották a Crotale légvédelmi rendszert, vagyis egy légvédelmi rakétarendszert, amely lelőtte a Martynovkát megtámadni készülő helikoptereinket.

 

15:00
augusztus 23, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország áttörte a védelmet Kupjanszknál, Ukrajna meghátrál

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) parancsnoksága megkezdte az ukrán fegyveres erők egységeinek kivonását a Harkov régiójában lévő Kupjanszk közeléből, miután az orosz katonák áttörték az ellenség védelmi vonalát - nyilatkozott Andrej Marocsko katonai szakértő a TASS-nak.

13:42
augusztus 23, 2024
Vágólapra másolva!

Drónok semmisültek meg két orosz régió felett

Az orosz légvédelmi rendszerek hét ukrán drónt semmisítettek meg Belgorod és Kurszk régiók felett – számolt be az Orosz Védelmi Minisztérium.

13:04
augusztus 23, 2024
Vágólapra másolva!

Németország munkára szólítja fel az ukrán menekülteket

Robert Habeck kancellárhelyettes, Németország gazdasági és klímavédelmi minisztere elmondta, hogy az Ukrajnából Németországba érkezett menekülteknek dolgozniuk kell – számolt be a Welt tévécsatornán.

A kancellárhelyettes azután tette nyilatkozatát, hogy Olaf Scholz német kancellár augusztus 17-én kijelentette, Németország volt és marad Ukrajna legfontosabb támogatója Európában.

12:09
augusztus 23, 2024
Vágólapra másolva!

Több tucat harkovi település orosz kézen

Harkov régiójában mintegy 50 település áll az Orosz Fegyveres Erők ( RF Fegyveres Erők) ellenőrzése alatt – nyilatkozta Vitalij Gancsev, a térség orosz katonai-polgári közigazgatásának vezetője a TASS-nak.

Gancsev emlékeztetett arra, hogy május elején az orosz csapatok hadműveleteket kezdtek a harkovi régió északi részén, és Vovcsanszk az ukrán hadsereg ellenállási előőrsévé vált. A területen az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) folyamatosan próbálnak állásokat támadni, de a városban lassú az előrehaladás.

11:03
augusztus 23, 2024
Vágólapra másolva!

Drónok semmisítették meg a Starlink rendszereket Zaporizzsjában

A Dnyepr haderőcsoport 58. hadseregének drónkezelői megsemmisítették a Starlink rendszer két adóját Zaporizzsja régióban – írja a RIA Novosztyi.

10:08
augusztus 23, 2024
Vágólapra másolva!

Az USA feloldja az összes fegyverkorlátozást

Anatolij Antonov washingtoni orosz nagykövet közölte, hogy az Egyesült Államok fel kívánja oldani Ukrajna számára az amerikai fegyverekre vonatkozó összes korlátozást – a közleményt a Nagykövetség Telegram csatornáján tették közzé.

09:22
augusztus 23, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna siklóbombákkal támadott Kurszkban

Az ukrán légierő augusztus 22-én nagy pontosságú amerikai GBU-39 bombákkal csapott le egy szakaszbázisra az orosz Kurszk régióban – jelentette Mikola Olescsuk légierő parancsnok.  "Egy drón parancsnoki állomást, egy rádióelektronikai hadviselési egységet, felszerelést, fegyvereket és 40 orosz katonát talált el" - írta Olescsuk a Telegramon. 

08:24
augusztus 23, 2024
Vágólapra másolva!

Károk Kavkaz kikötőjében

Ukrajna megtámadott egy üzemanyagtartályokat szállító vonatkompot az oroszországi Krasznodari kerületen Kavkaz kikötőjében – állították a Krasznodar hatóságai. 

07:38
augusztus 23, 2024
Vágólapra másolva!

Az USA újabb támogatást jelent be Ukrajnának

Az Egyesült Államok mintegy 125 millió dollár értékű katonai segélycsomag bejelentésére készül Ukrajnának – jelentette augusztus 22-én az Associated Press meg nem nevezett amerikai tisztviselőkre hivatkozva. 

06:33
augusztus 23, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint 15 ezren jöttek tegnap Ukrajnából

 Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 7616 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 8171 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság.

A beléptetettek közül a rendőrség 49 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében. (MTI)

05:30
augusztus 23, 2024
Vágólapra másolva!

Küszködnek az oroszok a Kurszk régióban

Az orosz parancsnokság úgy döntött, hogy nem helyez át jelentős erőket a Donbasz frontvonalából, hogy segítsen megállítani az ukránok támadását a Kurszk régióban – írta a Bloomberg.

Az ukránok harmadik hete tartó kurszki hadművelete „meglepte a Kreml-t”, az orosz védelmi minisztérium pedig „küszködik a hatékony válasz megszervezésével és az invázió visszaverésével – írta a portál.

” Ugyanakkor 

az orosz hadsereg nem változtat a donyecki régió elfoglalására vonatkozó tervein, 

és nem tervezi az offenzíva gyengítését a front ezen szakaszán. Az elmúlt hét során az oroszok előrenyomultak Pokrovszk térségében - erről korábbi posztunkban írtunk - amely az ukránok fontos logisztikai csomópontja a Donbászban. A helyi hatóságok már felszólították a lakosságot, hogy sürgősen hagyják el a várost.

Jan Matvejev katonai elemző szerint az Ukrajna által elfoglalt területek visszafoglalásához Kurszk régióban 40-50 ezer katona kell. A Bloomberg egyik forrása szerint a Kreml hadköteleseket akar felhasználni ebben a műveletben. Formálisan a sorkatonák Kurszk régióba helyezése nem sérti az orosz hatóságok ígéretét, hogy nem küldik őket háborúba Ukrajnába.

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő és az orosz védelmi minisztérium nem válaszolt a Bloomberg megkeresésére.

04:45
augusztus 23, 2024
Vágólapra másolva!

Pokrovszk kapujában az oroszok, menekül a lakosság

Az orosz hadsereg új stratégiai célja Pokrovszk város elfoglalása, mert a település hídfő lehet a Dnyipro és a Zaporizzsja elleni offenzívának - írta a The Economist. A várost evakuálják, a lap szerint a rendőrség és a helyi közigazgatás már elhagyta a várost, a lakosság sorban áll a bankoknál. Az orosz csapatok jelenleg 10 km-re vannak a várostól.

04:37
augusztus 23, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz légibomba végzett két emberrel Szumiban

Az oroszok tegnap délután egy KAB irányított légibombát dobtak a Szumi területen lévő Esman településre, a támadásban két ember meghalt, egy megsebesült – írta ma a Kyiv Independent.

04:33
augusztus 23, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt csütörtökön

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!