Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül13 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 914. napjáról

 

14:48
augusztus 26, 2024
Vágólapra másolva!

Robbanások történtek a Zhulyany repülőtér közelében

Öt robbanás történt Kijevben a Zhulyany repülőtér közelében – jelentetták szemtanúk a TASS-nak.

„Két erős robbanás történt a Zhulyany repülőtérnél, illetve néhány másodpercre nem volt áram a lakásokban” – mondták.

Szemtanúk később arról számoltak be, hogy újabb robbanások történtek a Zhulyany repülőtér területén.

14:16
augusztus 26, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna sikertelenül támadta a Jaroszlavli olajfinomítót

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) pilóta nélküli légi járművel (UAV) próbáltak megtámadni egy jaroszlavli olajfinomítót. A drón a város felé közeledve megsemmisült – írta a jaroszlavli régió kormányzója, Mihail Evraev a Telegram csatornáján.

A kormányzó szerint a mentők a helyszínen vannak. 

13:06
augusztus 26, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország rakétákkal támadta Ukrajnát

Oroszország óriási rakétatámadást indított Ukrajna ellen. Főként az energiainfrastruktúrát támadták. Robbanások történtek Kijevben, Harkovban, Odesszában, Vinnicjában, Zaporizzsjában, Kremencsukban, Dnyiproban, Hmelnickijben, Kropivnickijben, Luckban és Krivij Rihben. Ukrajna-szerte áramszünetekről számoltak be. Egy ember meghalt Luckban.

11:39
augusztus 26, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország előretört Uhledarnál

A „Vosztok” orosz csapatcsoport harcosai előretörtek Uhledarnál – számolt be az Orosz Védelmi Minisztériumra hivatkozva a Ria Novosztyi.

09:51
augusztus 26, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna engedélyt kért Storm Shadow rakéták bevetésére

Ukrajna engedélyt kért a nyugattól Storm Shadow rakéták használatára Oroszország mélyén lévő célpontok megsemmisítésére - számolt be a The Guardian magas rangú kijevi tisztviselőkre hivatkozva. Feltételezhető, hogy az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) ilyen lépései arra kényszerítik Moszkvát, hogy tárgyalóasztalhoz üljön – jegyzi meg a lap.

08:52
augusztus 26, 2024
Vágólapra másolva!

Hét orosz régiót ért dróntámadás

Augusztus 26-án, hétfőn hajnalban Ukrajna drónokkal próbálta támadni Oroszország hét régióját - számolt be a Honvédelmi Minisztérium a Telegram csatornán.

A légvédelmi rendszerek 10 drónt lőttek le Szaratov régiója felett, 3-at a Kurszk régió felett, 2-2-et Belgorod, Brjanszk és Tula régió felett, egy-egy drónt pedig Orjol és Rjazan régió felett.

08:16
augusztus 26, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna Bober drónokkal megtámadta Szaratovot

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) Bober drónokkal megtámadták Szaratov régióját – számolt be a Mash a Telegram csatornáján.

A drónok többszintes épületekre csaptak le Szaratovban és Engelszben. Szaratovban négyen megsérültek, Engelszben senki sem sérült meg. Engelszben egy ház üvegtörmeléke egy toronyház parkolójába hullott. A védelmi minisztérium szerint összesen 10 drónt lőttek le Szaratov régiója felett. 

07:26
augusztus 26, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint kétszáz hadifoglyot ejtettek az ukránok Kurszkban

Ukrajna legalább 247 orosz katonát fogott el azóta, hogy augusztus 6-án betört az oroszországi Kurszki területre  – írta a Washington Post.

A lap több mint 130, többnyire ukrán katonák által készített és a közösségi médiában megosztott fotót és videót vizsgált meg, valamint olyan képeket, amelyeket a lap fotósa készített egy ukrajnai börtönben, ahol orosz hadifoglyokat tartanak. Az ellenőrzött felvételek alátámasztják az ukrán állításokat a bevonulás során történt tömeges fogságba esésekről.

06:45
augusztus 26, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint húszezren jöttek tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 6967 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 13308 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság. 

A beléptetettek közül a rendőrség 54 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében. (MTI)

05:23
augusztus 26, 2024
Vágólapra másolva!

Három halott, hat sebesült Szumiban

Az oroszok tegnap 229 alkalommal támadták Szumi területét, ebben három ember meghalt, hat másik megsebesült - közölte a Szumi terület katonai vezetése. 
A régió ügyészsége szerint Oroszország egy KAB irányított légibombát dobott egy ötemeletes lakóépületre Szvesy faluban. (Kyiv Independent)

04:39
augusztus 26, 2024
Vágólapra másolva!

Újabb településeket foglaltak el az ukránok Kurszkban

Az ukránok 1-3 kilométert haladtak előre az oroszországi Kurszki területen, és 

további két települést foglaltak el a térségben 

- közölte Volodimir Zelenszkij elnök augusztus 25-i esti beszédében. Zelenszkij, aki az információt Olekszandr Szirszkij főparancsnoktól kapta, nem részletezte, hogy mely településeket foglalták el az ukrán erők, de megjegyezte, hogy 

még egy település elfoglalásáért folynak a harcok.

Ukrajna augusztus 6-án kezdte meg behatolását az oroszországi Kurszki területre.  Augusztus 20-án az ukrán hadsereg közölte, hogy 1263 négyzetkilométert és 93 települést tart ellenőrzése alatt, köztük Szudzsa városát. (Kyiv Independent)

04:37
augusztus 26, 2024
Vágólapra másolva!

Fehérorosz katonák az ukrán határnál

Ukrajna tegnapi bejelentése szerint a szomszédos Fehéroroszország katonákat csoportosít az ukrán határ közelébe, és óva intette a minszki vezetést az esetleges "barátságtalan lépésektől".

Az ukrán külügyminisztérium jelezte: észlelték, hogy az Oroszországgal szövetséges Fehéroroszország "hadgyakorlatnak álcázva nagy számú katonát vezényelt az Ukrajnával határos Homel régióba". "Figyelmeztetjük a fehérorosz vezetést, hogy ne kövessenek el tragikus hibát Moszkva nyomására, és felszólítjuk a fehérorosz hadsereget, hogy vonják vissza erőiket lőtávolságnál messzebbre az ukrán határtól" - állt az ukrán külügyi tárca közleményében.

Ukrajna felhívta a figyelmet arra, hogy a "világ biztonságára" nézve fenyegetőnek tekinti, ha hadgyakorlatokat tartanak a határtérségben, mert az túlságosan közel van a csernobili atomerőműhöz. 

Minszk 2022-ben lehetővé tette, hogy az Ukrajnát megtámadó orosz csapatok átvonuljanak az országa területén, valamint engedélyezte, hogy Moszkva 2023-ban taktikai atomfegyvereket telepítsen Fehéroroszországba. (MTI)

04:34
augusztus 26, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt vasárnap

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!