Egy rendőr meghalt, kettő súlyosan megsérült egy dallasi lövöldözésben

Vágólapra másolva!
Több forrás állítása szerint három dallasi rendőrt lőttek le csütörtök késő este a Lewisville-ben található East Ledbetter Drive 900-as tömbjénél.
Vágólapra másolva!

A lewisville-i rendőrség Facebook-bejegyzése szerint a dallasi rendőrök egy autót üldöztek az északi irányú IH-35-ös úton, a Business 121-től északra, amikor elkezdődött a lövöldözés, olvasható a CBSNews-on megjelent hírben.

A dallasi rendőrség szintén megerősítette az X-en, hogy nyomozást folytatnak az ügyben, melyben három dallasi rendőrt lőttek le csütörtök késő éjszaka az East Ledbetter Drive 900-as tömbjénél. A sérült rendőröket kórházban szállították, mind súlyos sérüléseket szenvedtek a lövöldözés során. 

Az ABCNews  információi alapján

 az egyik rendőr meghalt, másik két kollégája pedig életveszélyes állapotban van. 

Amikor a rendőrök megérkeztek a helyszínre egy lőtt sebet szenvedett rendőrt találtak az ott parkoló rendőrautóban. Érkezésüket követően nem sokkal tűzharc tört ki köztük és a gyanúsított között, aki elmenekült a helyszínről.  A rendőrök üldözőbe vették a menekülő férfit, aki végül autójával megállt és egy puskával tüzet nyitott rájuk. A gyanúsítottat végül lelőtték, a helyszínen meghalt.

A hatóságok egyelőre nem közölték a lövöldözés lehetséges indítékát, a nyomozás folyamatban van.

Idén áprilisban történt jelentősebb támadás rendőrök ellen az Egyesült Államokban. Négy rendőr meghalt, négy másik pedig megsebesült egy lövöldözésben, amikor egy körözött férfi elfogására készültek az Egyesült Államok délkeleti részén, Észak-Karolina államban. Akkor a helyi rendőrfőnök újságíróknak arról számolt be, hogy a rendőröket lövések érték, amikor a lőfegyver illegális birtoklása miatt elítélt férfi letartóztatására készültek Charlotte városban. A rendőrök viszonozták a tüzet, és halálos lövést adtak le a gyanúsítottra, mielőtt további lövéseket kaptak egy szemben lévő házból. Egy 17 éves fiút és egy nőt őrizetbe vettek az eset után.

Hasonlóan sokkolta az amerikai nyilvánosságot az az eset, amikor 2016 júliusában egy ismeretlen fegyveres több rendőrre rálőtt az amerikai Louisiana állam fővárosában, Baton Rouge-ban helyi idő szerint vasárnap reggel 9 órakor.  Hárman meghaltak, hárman pedig megsebesültek a lövöldözésben. A civil áldozatok mellett a rendőrség két munkatársa és a rendőrkapitány helyettese halt meg a támadásban.

A támadót később lelőtték a rendőrség pedig különleges robotok segítségével fésülte át a támadó holttestének környékét robbanóanyag után kutatva - mondta el L. Jean McKneely rendőrségi szóvivő. A lövöldözés a rendőrőrstől nagyjából egy kilométerre fekvő bevásárlóközpont közelében zajlott. A biztonsági erők figyelmeztették a lakosokat, hogy tartsák távol magukat a helyszíntől. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!