A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megszökött egy gyilkos migráns Bajorországban, miután kiengedték a moziba

Vágólapra másolva!
Egy korábban gyilkosságért elítélt szomáliai migráns megszökött az őt felügyelő orvosok mellől Bajorországban, miután kimenőt kapott és moziba ment a pszichiátriai intézetből.
Vágólapra másolva!

Egy 24 éves szomáliai migráns megszökött a kísérőitől, mialatt kiengedték, hogy moziba látogasson. Három évvel korábban a férfi 

egy hajléktalanszállón 111 szúrással brutálisan lemészárolt egy 52 éves férfit, majd levágta áldozata fejét,

írta a Junge Freiheit.

A bíróság akkori döntése kimondta, hogy a migráns súlyos skizofréniában szenvedett és nem volt magánál, mikor elkövette a gyilkosságot, ezért nem börtönre, hanem határozatlan idejű pszichiátriai megfigyelésre ítélték. Indoklásában a bíró úgy fogalmazott, hogy "az elkövető azt hitte, az áldozata egy démon, ezért gyilkolta meg". 

Az ítélet óta eltelt másfél évben az elkövetőt 

a mainkofeni pszichiátriai intézet zárt osztályán tartották megfigyelés alatt. 

A Bild beszámolója szerint a férfi ez idáig jó magaviseletről tett tanúbizonyságot, ezért most csütörtökön az orvosai első ízben kimenőt adtak neki, hogy elmehessen moziba, de eközben megszökött.

A Magyar Nemzet közlése szerint a német rendőrség a szökést követően figyelmeztette a járókelőket, hogy ne közelítsék meg és ne is beszéljenek hozzá, miközben menekül, mert rendkívül veszélyes bűnöző.

A szökött migránst szerencsére még aznap éjszaka ellenállás nélkül el tudták fogni a lakosság tájékoztatása nyomán a németországi Plattlingben, egy diszkont élelmiszerbolt közelében, majd letartóztatták.

Joachim Herrmann bajor belügyminiszter a Bildnek azt nyilatkozta, hogy alaposan kivizsgálják majd, miért engedte meg a kórház, hogy kimenőt kapjon egy ilyen rendkívül veszélyes férfi.

A Bajor belügyminiszter már 2019-ben azt mondta, hogy vissza kell szállítani Afrikába a migránsokat.
Júliusban Párizsban követett el egy migráns brutális gyilkosságot. Agyonszúrt egy 16 éves fiút, majd a Champs-Elysées-n rálőtt egy rendőrre.

Címlapi képünk illusztráció!

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!