Migránsok lövöldöztek Szarajevóban, egy ember meghalt

szarajevó 
lövöldözés
Fotó: X.com/sarajevotimes
Vágólapra másolva!
Migránsok csaptak össze egymással Szarajevó Ilidzsa nevű városrészében hétfő este, a leszámolás során egy illegális bevándorlót lelőttek - közölte a szarajevói kanton belügyminisztériuma.
Vágólapra másolva!

A helyszínelés befejeződött, de a rendőrség nem közölt részleteket az esettel kapcsolatban.

Az N1 regionális hírtelevíziónak a helyiek azt mondták, előbb hangos szóváltás hallatszott, majd lövések dördültek, és egy 20 év körüli ember vesztette életét a fegyveres leszámolás során, a rendőrség pedig több férfit is előállított, akiknek közük lehet az esethez. 

A migrációs válság tetőpontján, 2015-ben körülbelül egymillió illegális bevándorló haladt át az úgynevezett nyugat-balkáni útvonalon. Hivatalos adatok szerint az illegális bevándorlás legnépszerűbb útiránya még mindig a nyugat-balkáni szárazföldi út, ám a magyar és a horvát határőrizet megerősítése miatt a migránsok gyakran Bosznia-Hercegovinán keresztül igyekeznek bejutni az Európai Unióba.

Amint azt azt Origo is megírta, hárman meghaltak, többen megsebesültek a németországi Solingenben egy terrortámadásban. Korábban pedig szintén Németországban a nyílt utcán késeltek halálra egy férfit.

 

 

 

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!