Kommunikációs kampány a műhibák megelőzéséért

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Márciusban indítják el az egyik amerikai egészségügyi szervezet által kitalált "Beszélj róla" kampányt az USA-ban. A program célja, hogy az embereket rávegyék: vegyenek részt a saját gyógykezelésükről szóló döntésekben. A kampány keretében a páciensek tájékoztatófüzeteket kapnak, sok egészségügyi dolgozó pedig, kórházak, háziorvosi rendelők doktorai, gyógyszerészek kitűzőt fognak viselni, hogy ezzel bátorítsák a betegeket, hogy tegyék föl kérdéseiket. - Az emberek azt gondolják, kérdezni túl intim dolog. Mi bátorítani akarjuk őket. Kérdezni fontos dolog, és teljesen normális - mondta Cathy Barry-Ipema, a kampányt elindító egészségügyi szervezet szóvivője.

A betegek jogaihttp://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/apps_fokusz/display/index.html?termek.id=20712&tag=1A könyvből megtudhatod, hogy hogyan beszélhetsz orvosoddal betegséged-ről, hogy hogyan kezelhetik adataidat, és milyen jogi segítséget kaphatsz, ha panaszod van az ellátásra.

Az Amerikai Egyesült Államokban évente körülbelül 100 000 ember hal meg orvosi műhiba következtében. A gyatra kapcsolattartás és a gyakran ebből eredő rossz diagnózis okozza, hogy az orvos rossz gyógyszert ír föl, vagy sebészeti műhibát követ el. A felmérések azt is kimutatták, hogy a páciens minél inkább részt vesz saját gyógykezelésének megvitatásában, annál több hasznot húz belőle. - A betegek alapvető szerepet játszanak biztonságos gyógykezelésük megteremtésében. Kérdezniük kellene és beszélniük betegségükről. Vagy ha ők nem tudnak, akkor szeretteiknek kell beszélniük helyettük - tanácsolta Barry-Ipema.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről