Koleszterincsökkentő narancslét isznak az amerikaiak

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A világ legnagyobb üdítőitalgyártója hétfőn dobja piacra az Amerikai Egyesült Államokban Minute Maid Premium Heart Wise nevű italát. Az ital növényi szterint tartalmaz, amely egy olyan adalékanyag, amelyet a koleszterinszegény margarinokban és más ételekben használnak. A növényi szterinek 10 százalékkal csökkentik a káros koleszterin szintjét, ha rendszeresen alkalmazzák őket.
Több mint 41 millió amerikainak túl magas a koleszterinszintje, ami szívbetegséghez vezethet, állapította meg az American Heart Association. További 60 millió amerikainak mérsékelten magas a koleszterinszintje. - Ez elég jó fogyasztói bázis - mondta a Coca-Cola szóvivője, Ray Crockett. - A mérsékelten magas koleszterinszinttel küzdő emberek kedvelni fogják ezt az italt, mert segít nekik lényegesen csökkenteni a káros koleszterinüket.
Crockett elmondta még, hogy tárgyalásokat folytattak az egészségügyi hatóságokkal arról, hogy vizsgálják be az italt, és el is nyerték az amerikai élelmiszer- és gyógyszerhivatal (Food and Drug Administration) támogatását. A klinikai tesztek eredményei jövő hónapban lesznek hozzáférhetőek.
A Heart Wise-ból napi két pohárral ajánlott fogyasztani a koleszterinszint rendbentartásához. Egy pohár ital 110 kalóriát tartalmaz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!