A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Ruccanjunk ki Svájcba!

Vágólapra másolva!
Vásárlás Zürichben, kényeztető ajánlatok Genfben, múzeumlátogatás Baselben? A svájci városok sokszínűségükkel, divatos klubjaikkal, rusztikus borozóikkal, a modern kiállításokkal és hagyományőrző fesztiválokkal eltérnek a többi európai metropolisztól. És ettől olyan vonzóak.
Vágólapra másolva!

Svájcban a pálmák övezte folyóparti sétányok és a hófödte hegycsúcsok tökéletesen megférnek egymás mellett. A svájci városoknak éppen ezért mindig szezonjuk van: lehet nyár, lehet tél, az idelátogatók mindig jól érzik magukat.

Az itt található sípályák messze földön híresek, de egy felmérés azt bizonyítja, hogy Svájcnak nemcsak vonzó síterületei, hanem vonzó városai is vannak. 2003-ban 215 várost vettek nagyító alá, melynek eredménye: Zürichben a legmagasabb az átlagos életszínvonal az egész világon. Szorosan követi ezt Genf a harmadik, Bern pedig az ötödik helyen. Mégis mi lehet a svájci városokban az, ami máshol nem található? Nagyvilági légkör, vonzerő, kellemes hangulat. És még valami: a legtöbb város sértetlen, középkori városmaggal büszkélkedhet, így az elvarázsolt utcákban bolyongó turista úgy érezheti magát, mintha időutazáson venne részt. Ezenkívül aligha van még egy olyan európai állam, ahol ennyi múzeumot találhatnánk, mint Svájcban: az ide érkezők 930 különböző múzeum közül választhatnak.

A varázslatos hangulatot változatos kiállítások és rendezvények teszik teljessé. A világ legjobb zenészei és jégtáncosai csábítják Zürichbe a látogatókat 2004. január 22. és 24. között, a Mövenpick Art on Ice jégtáncbemutatójának keretén belül. Emellett Svájc legnagyobb városa határtalan vásárlási lehetőségeket és fergeteges éjszakai életet kínál. A Bahnhofstrassén egymás után sorakoznak az üzletek, első osztályú választékot kínálnak a divat, az órák és az ékszerek terén.

A divat mellett a kulturális élet is pezseg: az operától a közkedvelt jazzklubokig mindenki megtalálja a saját zenei ízlésének megfelelő helyet. Aki pedig a nagyvárosi kalandok után kedvet kapna egy kis síeléshez, kevesebb, mint egy óra alatt elérheti a Kelet-Svájcban található Glarneralpen hóborította sípályáit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!