A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

A vékony zsírréteg jó az immunrendszernek

Vágólapra másolva!
Sertéseken végzett kísérletek kimutatták, hogy az immunrendszer hatékonyabban működik, ha a testen van egy mérsékelt hájmennyiség. A zsírszövetek egyrészt melegen tartják a testet, másrészt viszont, a beáramló toxinokra reagálva, hormonszerű proteinokat termelnek, amelyek a betegségekkel harcoló immunsejtekre hasonlítanak.
Vágólapra másolva!

A zsírszövet kimondottan jótékony hatással van a szervezetre, amíg nem túlsúlyos valaki, mondta a kísérlet egyik vezetője. Az American Journal of Physiologyban megjelent cikk szerint a nem csupán állatorvosokból álló kutatócsoport arra a felfedezésre jutott, hogy a zsírsejtek segítik az inzulin vércukorszint-szabályozó tevékenységét, és hatékonyabbá teszik a rákos sejtek elleni harcot. A túl sok háj viszont felborítja a test hormonális egyensúlyát. Ha a zsírsejtek túl sok lipidet termelnek, az akár cukorbetegséghez is vezethet.

A távlati célok között szerepel a zsírsejt és immunsejt közötti hasonlóság biokémiai feltérképezése, majd szükség esetén külső szabályozása, amivel hatékonyabbá lehetne tenni a cukorbetegség vagy a rák elleni küzdelmet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!