A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNPupp Réka
12:25CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
14:05VívásYun-Jia Zhang-Flora Pasztor
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl

Nyáron alacsonyabb a koleszterinszint

Vágólapra másolva!
A vér koleszterinszintje ősszel és télen éri el a csúcspontot, de tavasszal és nyáron csökken, valószínűleg a melegebb idő és sokkal több mozgás miatt - jelentették be kutatók megfigyeléseikre alapozva.
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGOA jelentést a Massachusetts Egyetem Orvosi Központja készítette, és a megfigyelésben 517 egészséges férfi és nő vett részt, akiknek koleszterinszintjét negyedévenként ellenőrizték egy éven keresztül, megfigyelve étkezési szokásaikat, testmozgásuk gyakoriságát, általános magatartási szokásaikat, azt, hogy mennyi fény éri őket, és persze a koleszterinszintjüket.

A megfigyelés eredményeképpen kiderült, hogy koleszterinszint átlagban 222 mg/dl volt a férfiaknál, és 213 a nőknél. Ha a páciens koleszterinszintje 200-239 mg/dl között van, ezt az értéket felső határértéknek nevezik, és ekkor már életmódváltást tanácsolnak az illetőnek, hogy a szívinfarktus veszélye csökkenjen.
A 240 mg/dl érték felett mért értékek az abszolút "veszélyzónába" tartoznak.

A megfigyelt férfiaknál a koleszterinszint télen átlag 3,9 mg/dl-lel nőtt, és decemberben érte el a csúcspontot, a nőknél pedig 5,4 mg/dl-lel, és a csúcsot januárban érte el.
A megfigyelt személyek közül több mint egynegyedüknek haladta meg a biztonsági határértéket a koleszterinszint a téli hónapokban. Nyáron azonban a melegebb idő, a több mozgás a vér koleszterinszintjét csökkenti.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!