Mámorosan szebb az élet

Vágólapra másolva!
Egy amerikai kutatás szerint aki hetente néhány pohárkával legurít, minden tekintetben jót tesz magának, csak tudni kell, hogy hol a határ. A kutatók érvelése szerint az alkohol a nők szívműködésére is pozitív hatással van, és az általános jókedvet is megteremti.
Vágólapra másolva!

A mértékletesség az alkohollal - csakúgy, mint minden más esetében - kifejezetten egészséges lehet, állítja egy amerikai tanulmány, amelyet a The Archives of Internal Medicine magazin közölt nemrégiben. A cikket készítő kutatók ugyanis megállapították, hogy azok a nők, akik hetente néhányszor megisznak egy-egy pohár alkoholt, egyrészt sokkal szórakoztatóbb társaságnak bizonyultak, mint józan életű társaik, másrészt a szívműködésük is jobb, mint azoké, akik egyáltalán nem isznak alkoholt. A felmérést csak nők körében végezték, összesen 70 ezer, 25 és 42 év közötti ápolónő bevonásával.

Az orvosok kifejezetten arra voltak kíváncsiak, hogy a rendszeres, de nem mértéktelen alkoholfogyasztás milyen hatással van a szervezetre, de a nők viselkedését is folyamatosan vizsgálták. Hamar kiderült, hogy az alkoholt nem elutasító hölgyek szívműködése sokkal jobb, mint azoké, akik nem italoznak, ráadásul viselkedésük is sokkal nyitottabb, őszintébb, érdeklődőek és befogadóak az újdonságokra, sőt még a humorérzékük is fejlettebb.

Természetesen ez a kísérlet nem az alkoholizmus népszerűsítésére hivatott, a kutatók csak azt akarták bebizonyítani, hogy egy-két pohárka még egészséges is lehet, akár testileg, akár mentálisan, de ha valaki hetente tíz pohárnál többet iszik, az már számolhat azzal, hogy hosszú távon magas vérnyomása lesz, illetve alkoholfüggővé válik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről