Hétfői horoszkóp

Vágólapra másolva!
A Hold ma a Kos jegyében jár, kvadrátban áll a Nappal és a Merkúrral. Felszínre kerülhetnek az eddig szőnyeg alá söpört konfliktusaink.
Vágólapra másolva!

A Hold ma még a Kos jegyében jár, egészségügyi szempontból ez legintenzívebben a fejünket érintheti: gyakran jelentkező panasz a fejfájás. A szervi panaszokon kívül - amelyeket minél előbb vizsgáltassunk ki, hiszen a rendszeresen visszatérő fejfájás komolyabb betegségek jele is lehet - lelki okokra is visszavezethető, ha gyakran fáj a fejünk: talán sokkal többet vállaltunk magunkra a kelleténél az utóbbi időben. Ha nem akarunk túl sok fájdalomcsillapító gyógyszert bevenni, és visszatérő panaszaink vannak, érdemes változtatni az életmódon. Vezessünk étkezési naplót, mert a fejfájást gyakran valamilyen étel (legtöbbször húsok, cukros ételek, vagy a tejtermékek) váltja ki. A hagyományos orvoslás szerint a gyömbértea csökkentheti a fejfájás tüneteit, és érdemes kipróbálni különböző illóolajokat is. A borsmenta, a rozmaring és a levendula egyaránt csökkentheti a fejfájást.

Ma a Hold kvadrátban áll a Nappal és a Merkúrral. A hétköznapok során a szőnyeg alá söpört konfliktusok, problémák felszínre kerülhetnek, különösen az ellenkező neműekhez fűződő kapcsolatainkban. Ebből aztán parázs viták kerekedhetnek, minden kis apróságon kiakadhatunk, és még a legapróbb megjegyzést is személyes sértésnek fogunk fel. Figyeljünk oda, a felmerülő nehézségekkel rögtön nézzünk szembe. Talán ha azonnal megtárgyaljuk ellentéteinket, jobban uralkodhatunk rajtuk. Szülőként megélhetjük, hogy ellentétek vannak közöttünk a gyereknevelést illetően. A mai napon az anyák és az apák szempontjai nem találkoznak egymással. Egy dolgot tartsunk szem előtt: mindegy, hogy milyen elveket vallunk, egy dolog a fontos, a gyermek érdekei, az ő boldogsága és jóléte. Személyes, szülőként megélt konfliktusainknak nem lehet a szenvedő alanya! Ha már elég idős a gyermekünk, bizonyos döntésekbe érdemes őt is bevonni, így nem fogja azt érezni, hogy a feje fölött döntöttünk az ő életéről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!