Tormás sertésszűzsült

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ezen a héten tormával készült ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

A sertésszűzpecsenyét szeleteljük fel vastagabb szeletekre, sóval és őrölt borssal fűszerezzük be. Hevítsünk fel egy nagy serpenyőben vajat, majd tegyük bele a szűzszeleteket, és mindkét oldalát pár percig süssük elő.

Egy keverőedénybe keverjünk habosra három evőkanálnyi vajat, majd adjunk hozzá ugyancsak három evőkanálnyi reszelt friss tormát, két tojássárgát, sót és őrölt borsot.

Az elősütött sertésszeleteket tegyük egy hőálló üvegedénybe, a szeletek tetejére tegyünk egy-egy teáskanálnyi tejszínes készen kapható tormakrémet, majd erre az általunk készített vajas tormakrémünket. Tegyük forró (200 fokos) sütőbe, és 7-8 percig süssük.

A maradék vajas tormát egy kevéske tejszínnel és tejszínes tormával összeforralva kitünő mártást készíthetünk a sültünk mellé. Körítésként hagymás tört burgonyát kínáljunk hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!