A Marks and Spencerbe költözött a keleti konyha

Vágólapra másolva!
A M&S áruházlánc, amely nálunk csupán konfekciós ruháiról híres, Angliában a keleti ételeket kínáló részlege fennállásának 21. évfordulóját ünnepli. Huszonegy évvel ezelőtt ők voltak azok, akik a kínai készételek nagy választékát kezdték kínálni vásárlóiknak, elsők lévén a szigetországban ezzel a fajta üzlettel.
Vágólapra másolva!

Az áruházlánc 1983-ban hozta be a Kelet ízvilágát vásárlói számára olyan termékekkel, mint az édes-savanyú disznóhús, a mézes sültoldalas, a kínai chow-mein és a tojásos sültrizs. Egy évvel később a Marks and Spencer felépítette Nottinghamben az első, csak kínai készételeket gyártó gyárát. 1983 óta a választék több mint 50 termékkel szaporodott.
A cég több mint 13 millió adag étket ad el évente, amely egymás mellé téve, a kínai Nagy Falat ezerszer érné át. Helena Fleming, az áruház keleti árukat menedzselő részlegének felelőse elmondta, az elmúlt 21 évben vásárlóikat mintegy a keleti ízek Orient Expressén utaztatták, olyan különlegességekkel kényeztetve őket, mint a hongkongi gesztenye vagy a szingapúri feketebab-szósz.
Ma a legkedveltebb alapanyagaik a Kína Shaoxing vidékéről való zöld tea, a zhejiangi rizsbor és a Sichuanban termesztett csípős paprikából készült savanyú chilikrém. A Marks and Spencer új ételválasztékkal áll elő a kínai újév alkalmából.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről