Rozmaringos tarjaszelet
Hozzávalók: 4 csontos tarjaszelet, 1 csokor friss rozmaring, 1 csokor friss kakukkfű, 2 gerezd fokhagyma lereszelve, 1 dl olaj, 1 dl borecet, 2 evőkanál citromlé, őrölt bors
A sertéstarjákat szeleteljünk fel a csonttal együtt, készítsünk egy finom fűszerolajat a pácoláshoz.
A rozmaringot, kakukkfüvet, reszelt fokhagymát, olajat, borecetet, citromlevet és őrölt borsot keverjünk össze. A húsokat kenjük meg ezzel a fűszerolajjal, és tegyük a hűtőbe pihenni pár órára. Forró faszénparázson süssük pirosra.
Mentás kuszkuszsaláta
Hozzávalók: 125 g kuszkusz, 1 csomag újhagyma, 1 csomag petrezselyemzöld, 6 evőkanál friss mentalevél, 2 paradicsom, 3 evőkanál olívaolaj, 1 citrom leve, só, bors
Forraljunk fel 150 ml vizet, tegyünk bele sót és a kuszkuszt. Zárjuk el a tűzhelyt, és várjunk kb. 10-15 percet, míg a kuszkusz tejesen megdagad. Hűtsük ki, majd keverjük bele az összevágott friss fűszereket, a meghámozott és összekockázott paradicsomot. Ízesítsük citromlével, borssal és olíva olajat keverjünk bele. Tálaláskor béleljünk ki egy salátás tálat friss saláta levelekkel és tegyük bele az elkészített salátát.
Kitűnő saláta a grill ételekhez, forró nyári estéken üdítő hatású a friss menta íze.