Mandulás málnalekvár

Vágólapra másolva!
A héten különleges nyár eleji lekvárok receptjeit mutatja be szakácsunk, Kaldeneker György. Érdemes kipróbálni olyan lekvárokat is eltenni, amelyek picit eltérnek a hagyományostól. Télen így bele tudunk kóstolni a nyár ízébe, és el tudunk kalandozni a fűszerek csodálatos világába is.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1 kg málna, 30 g szeletelt mandula, 500 g zselírozó cukor, 6 evőkanál amaretto likőr

A málnát mossuk meg jól, majd egy szűrő edényben csepegtessük le. Egy tiszta serpenyőben pirítsuk aranysárgára a szeletelt mandulát. A málnát tegyük egy lábasba, keverjük bele a zselírozó cukrot. Pihentessük fél órát, majd állandó kevergetés mellett kezdjük el főzni.

Ha felforrt, négy perc múlva tegyük bele a pirított mandulát és az amaretto likőrt. Forraljuk még egy percig, majd tisztára mosott befőttes üvegekbe töltsük, azonnal zárjuk le és fordítsuk fejre pár percre. Pár perc múlva betehetjük az éléskamránkba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!