Vegyünk fél liter málnát, fél csésze cukrot, egy csésze vizet, fél csésze tejszínt, 1 teáskanál citromlevet, 1 csésze vaníliás joghurtot, 8 kisebb műanyag vagy papírpoharat, 8 műanyag vagy fapálcikát.
A málnát turmixoljuk össze a cukorral és a vízzel, majd szitán passzírozzuk át, hogy ne maradjanak benne a magok (kb. 2 csészényi málnapüré fog maradni).
Egy csésze püré kétharmadát keverjük el a tejszínnel. A harmadik harmadot keverjük el a kifacsart citromlével. Így kapunk egy sötétebb és egy krémesebb színű pürét.
A megmaradt málnát (kb. 1 csészényi) keverjük el jól a vaníliás joghurttal. Minden papírpoharat töltsünk meg félig ezzel a krémmel. A poharakat tegyük egymás mellé egy kisebb alumínium edénybe - így egyszerűbb lesz ki-be pakolni a mélyhűtőbe. Fedjük le a poharakat alufóliával és szúrjunk mindegyik közepébe egy pálcikát, egészen a pohár aljáig. Tegyük a poharakat 2 órára jégre.
Ezután vegyük le a fóliákat a poharakról, és osszuk szét a sötétpiros málnapürét a megfagyott joghurtra. Tegyük ismét két órára jégre a poharakat. Végül a tejszínes-málnás krémet öntsük a poharakba, és ezt is fagyasszuk ki. Tálaláskor egy pillanatra meleg vízbe mártjuk a poharakat, majd levesszük a jégkrémről, és máris fogyasztható a pálcikás finomság.
Hargitai Anett